Ana SayfaGüncelbianet, ETHA ve Gazete Fersude dâhil 136 adrese erişim engeli kararı

bianet, ETHA ve Gazete Fersude dâhil 136 adrese erişim engeli kararı

HABER MERKEZİ –  Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği aralarında bianet, ETHA ve Gazete Fersude’nin de bulunduğu kimi haber portalları ile HDP Milletvekili Oya Ersoy’unki de dahil çok sayıda sosyal medya hesabına erişim engeli kararı verdi.

Ankara Sulh Ceza Hâkimliği, Jandarma Genel Komutanlığı’nın başvurusu üzerine 136 adresin erişiminin engellenmesine karar verdi.

Erişimin engellenmesi kararı verilen adresler arasında bianet, ETHA, Gazete Fersude’nin de aralarında olduğu haber portalları ile birçok Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Pinterest adresi yer alıyor.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy da Twitter hesabının erişime engellenmesine karar verilenlerden.

Mahkemenin kararında “milli güvenlik” iddiası dillendirilse de herhangi bir gerekçe yer almıyor. Sadece Jandarma Genel Komutanlığı’nın 16 Temmuz tarihli yazısı ile yapılan başvuru üzerine kararın alındığı belirtiliyor.


Mahkeme kararı için tıklayın 

bianet’in tüm içeriğine engelleme kararı

Erişim engeli kararı verilen haber portallarından bianet, mahkemenin gerekçesiz kararı ile Kasım 2000’den bu yana yayın yapan sitenin en az 200 bin haberine erişimin engelleneceğini bildirdi.

Karara itiraz eden bianet’in avukatı Meriç Eyüboğlu ise önceki engelleme kararlarında başvuru (şikâyet) konusu yapılan haber ya da haberlere erişimin engellendiğini hatırlatarak, “Oysa şimdi ilgili hâkim, habere değil tüm siteye erişimi engelleme kararı vermiş, üstelik bu denli büyük bir sansür kararını hiçbir gerekçeye dayandırma gereği duymamış” dedi.

Kararı “en hafif ifadesiyle hukuk skandalı” olarak niteleyen Eyüboğlu, “Keza bu karar ifade özgürlüğüne, basın özgürlüğüne yönelik büyük bir saldırı, büyük bir müdahale… Hukuk garabeti” dedi.

RSF’den BTK’ye çağrı

Kararın 16 Temmuz yani Gezi duruşmasından iki gün öncesine ait olduğuna dikkat çeken Eyüboğlu, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan “ihbarın” Gezi Davası’yla ilgili olabileceğini de söyledi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi ve aynı zamanda BİA Medya Gözlem Raporları raportörü Erol Önderoğlu da kararın “özgür haberciliği hedef alan son derece keyfi ve tehlikeli” olduğunu belirterek, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu (BTK) 16 Temmuz’da alınan kararı uygulamamaya çağırdı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP: Yeni bir sürecin başındayız
Sonraki Haber
73 barodan tutuklu eski Cumhuriyet gazetesi çalışanları için Yargıtay'a çağrı