Ana SayfaGüncelBir çocuk anaokulunda cinsel istismara maruz bırakıldı, savcılık ‘takipsizlik’ verdi

Bir çocuk anaokulunda cinsel istismara maruz bırakıldı, savcılık ‘takipsizlik’ verdi

HABER MERKEZİ – Ankara’daki Yeni Mahalle Belediyesi bünyesindeki anaokulunda bir çocuğun,  okuldaki çalışan tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı belirtildi. Çocuğun ailesinin yaptığı suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı verdi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ise “Okul MEB’e bağlı değil” diyerek konuyla ilgilenmedi.

Ankara’daki Yeni Mahalle Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Ragıp Tüzün Anaokulu ve Gündüz Bakımevi’nde bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Zemo Ağgöz’ün haberine göre istismar, 22 Nisan 2018 tarihinde okulda “yardımcı anne” olarak çalışan T. Ö. tarafından gerçekleştirildi.

Çocuğun, istismarı anlatması sonucu okula giden aile, okul yönetiminin baskısı sonucu yalnızca istismarda bulunan kişiyi şikayet etti.

Aile, daha sonra geçtiğimiz Eylül ayında Sosyal Destek Hattı’nı (Alo 183) arayarak okul hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na şikayette bulundu.

Şikayeti inceleyen bakanlık, 15 Ekim’de aileye “Müracaatçı tarafından yapılan şikayete istinaden yapılan inceleme sonucunda şikayete konu olan kuruluşun bakanlığımıza kayıtlı açılış izin belgesi bulunan kreşler arasında yer almadığı Yeni Mahalle Belediyesi’ne bağlı anaokulu olduğu görülmüştür” yanıtını verdi.

Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’nı (MEB) arayan aileye de benzer bir cevap verildi. Aile son olarak ise cinsel istismarı, kaleme aldıkları bir dilekçe ile İçişleri Bakanlığı’na bildirdi ancak kendilerine hiçbir yanıt verilmedi.

Tutanaklara ‘yaralama’ olarak geçti

İstismarın yaşandığı tarihte anaokulunda görev yapan bir tanığın anlatımlarına göre, aile şikayet için kuruma geldi ancak kurum yönetimi istismarı tutanaklara “yaralama” olarak kaydetti.

Yine aynı tanığın anlatımlarına göre çocuğu istismara maruz bırakan T.Ö., istismarın ardından Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı Adile Naşit Anaokulu’nda işe alındı.

Ailenin şikayeti yinelemesi üzerine T.Ö.’nün çalıştığı anaokulundan alındı bu sefer de aynı belediye bünyesinde bulunan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi’nde çalışmaya başladı.

Ailenin daha sonra istismarı savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu aktaran çalışan, soruşturmanın önce “cinsel istismar” ardından ise “kasten yaralamaya” suçundan yürütüldüğünü söyledi.

Savcılık ise dosyayı, “Kovuşturmaya gerek yoktur” diyerek kapattı.

Aileye destek veren çalışana mobbing

Yaratıcı Drama Eğitmeni ve aynı zamanda istismarın tanığı olan Bedisa Eloğlu ise cinsel istismara tepki gösterdiği ve aileyi yalnız bırakmadığı için okul yönetimi tarafından mobbinge maruz bırakıldığını ve sonuçta bu nedenle işten ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yas hakkına saygısızlık ve ölülere işkence – Tayip Temel
Sonraki Haber
Süper Kupa: İstanbul'daki finalin kazananı Liverpool