Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir çocuk sistematik cinsel istismara maruz bırakıldı, mahkeme sanığı ‘delil yok’ diyerek tahliye etti

Bir çocuk sistematik cinsel istismara maruz bırakıldı, mahkeme sanığı ‘delil yok’ diyerek tahliye etti

HABER MERKEZİ – Burdur’da bir çocuk halasının oğlu tarafından 4 yıl boyunca sistematik cinsel istismara maruz bırakıldı. İstismarın yargı taşınmasından sonra çocuğun anlatımlarını dikkate almayan mahkeme, ‘delil yok’ diyerek sanığın beraatine karar verdi.

Burdur’un bir köyünde yaşayan bir 12 yaşındayken ailesinin maddi durumu okutmaya yetmediği için istemediği halde zorla halasının evine gönderildi.

Burada dört yıl boyunca ailelerin evlenmelerini istediği halasının oğlu ile aynı odada kalmaya zorlanan çocuk, sanıkla yaşadığı evden ayrılarak köye gitti.

Diken’den Kemal Göktaş’ın haberine göre çocuk, erkeğin kendini eve dönmeye zorlaması üzerine, ailesine maruz bırakıldığı cinsel istismarı anlattı.

Yapılan şikayet üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı ve hakkında ‘çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı.

Erkek, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan davada hapse mahkum edildi.

Kararın istinaf incelemesini yapan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi sanığa verilen cezayı onadı. Ceza bu defa temyiz incelemesi için Yargıtay’a gönderildi.

Yargıtay 14. Ceza Dairesi ise sanığa beraat verilmesi gerektiği gerekçesiyle yerel mahkeme kararını bozdu ve tutuklu olan sanığın tahliye edilmesine karar verdi.

Yargıtay’ın gerekçesinde, ‘delil yok’ savunmasını yaparak şöyle denildi:

“Olayın intikal şekli ve zamanı, mağdurenin yan delillerle desteklenmeyen soyut ve aşamalarda çelişen beyanları, sanığın istikrarlı savunmaları ve tanık beyanları ile adli raporlar ve tüm dosya kapsamı nazara alındığında, sanığın üzerine atılı suçu işlediği hususunda cezalandırılmasına yeter, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunmadı.”

Bire karşı dört oyla alınan karara şerh koyan üye, “Beyanlardan anlaşılacağı üzere bu süreçte psikolojik tedavi gördüğü, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında psikolog ve vekili huzurunda alınan beyanlarının birbiri ile çelişmediği ve değişmediği, tutarlı olduğu” ifadelerini kullandı.

Üye, sanığın suçtan kurtulmak amacıyla yaptığı savunmaların, ‘mağdure beyanları, tanık anlatımları, sanık savunması ve tüm dosya kapsamından’ anlaşıldığını ifade ederek sanığın cezalandırılmasına ilişkin mahalli mahkeme kararını yerinde bulduğunu belirtti.

Previous post
Çorlu'da geri dönüşüm fabrikasında yangın
Next post
İETT'den '24 saat ulaşım' duyurusu