Ana SayfaEkonomiBloomberg: Ziraat Bankası, Venezuela Merkez Bankası’nın hesaplarını kapattı

Bloomberg: Ziraat Bankası, Venezuela Merkez Bankası’nın hesaplarını kapattı

HABER MERKEZİ – Bloomberg, Türkiye’nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası’nın ABD yaptırımları sonrası Venezuela Merkez Bankası’nın hesaplarını kapattığını yazdı.

ABD merkezli haber ajansı Bloomberg, toplam aktiflerine göre Türkiye’nin en büyük bankası olan Ziraat Bankası’nın Venezuela Merkez Bankası ile ilişkisini kestiğini bildirdi.

Habere göre, bu kapsamda Ziraat Bankası, Venezuela Merkez Bankası’nın hesaplarını kapattı.

Bloomberg’in duyurduğu bu gelişme, ABD’nin kısa bir süre önce Venezuela’ya yönelik yeni yaptırımları yürürlüğe koymasının ardından geldi.

BBC Türkçe’nin aktardığı Bloomberg’ün haberinde, Venezuela Merkez Bankası’nın hesabının kapatıldığı bilgisini Ziraat Bankası’nın da teyit ettiği ancak daha fazla bilgi vermediği belirtildi. Venezuela Merkez Bankası’nın ise yorum yapmaktan kaçındığı ifade edildi.

ABD, Ağustos ayı başında Venezuela’ya bir dizi yeni yaptırım yürürlüğe koymuştu.

Bugüne kadar getirilen en sert yaptırımlar olarak tanımlanan yeni kararlar çerçevesinde, Venezuela devletinin ABD’deki malvarlıklarının dondurulması ve yaptırım uygulanan Venezuelalı yetkilileri ile kurumlarla iş veya ticaret yapan ülkelerin de yaptırıma tabi tutulması öngörülüyor.

Venezuela hükümeti, söz konusu yaptırımlar karşısında SWIFT sisteminin alternatifi olarak gösterilen ve Rusya tarafından işletilen ödeme sistemine geçiş yapma ihtimalini değerlendiriyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İsrail'den ABD Kongresi’nin iki Müslüman üyesine giriş yasağı
Sonraki Haber
Öcalan'dan Kuzey ve Doğu Suriye mesajları