Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırı soruşturmasında verilen takipsizlik kararı bozuldu: ‘Soruşturma eksik, kıyafetler kayıp’

Cinsel saldırı soruşturmasında verilen takipsizlik kararı bozuldu: ‘Soruşturma eksik, kıyafetler kayıp’

HABER MERKEZİ – Ankara’da üniversite öğrenimini gören İspanyol bir kadının iki erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılmasına ilişkin yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararı, ‘eksik soruşturma’ yapıldığı gerekçesiyle kaldırıldı.

Öğrenci değişim programıyla Ankara’da bir üniversiteye gelen İspanyol bir kadın, 6 Mayıs’ta, T.B. ve H.İ.K. isimli erkekler tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

“Nitelikli cinsel saldırı” suçundan gözaltına alınan iki erkek, ifadelerinde kadının ‘rızası olduğu’ savunmasını yaptı.

Nöbetçi savcının tutuklama talep etmesine rağmen Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, adli kontrol kararıyla iki erkeği serbest bıraktı.

Savcılık, 12 Haziran günü soruşturma hakkında takipsizlik kararı verdi.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli’nin haberine göre kadının avukatı Kemal Ulusoy, verilen takipsiz kararına itiraz etti.

İtirazı değerlendirilen Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın “eksik soruşturma ile kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği” tespitini yaparak, takipsizlik kararının kaldırılmasına karar verdi.

Kararda, kadının kanında tespit edilecek alkol düzeyine göre cinsel saldırı tarihi ve saatinde bilincinin yerinde olup olmadığı, dosya kapsamındaki tedavi evraklarına göre kanında yabancı bir maddeye rastlanıp rastlanılmadığı konusunda Adli Tıp Kurumu’nda rapor alınması gerektiği ifade edildi.

Kadının teslim ettiği kıyafetler yok

Kadının savcılık ifadesinde cinsel saldırı gecesi üzerinde bulunan 6 adet kıyafetini teslim ettiğine ancak dosya içerisinde bu hususta bir emanet makbuzuna rastlanmadığına dikkat çekildi.

“Söz konusu eşyaların savcılık ifadesine müteakip emanete alındığını beyan edildiği ancak dosya kapsamında bu hususta alınmış bir kriminal raporunda bulunmadığı dikkate alındığında, müştekiye ait kıyafetlerin teslim alındığının tespit edilmesi halinde kriminal raporun aldırılması gerekir. Eksik soruşturma ile kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi usul ve yasaya aykırı görüldüğünden kararın kaldırılmasına dair karar vermek gerekmişti.”

Yeniden yapılacak soruşturmanın ardından iki erkek hakkında iddianame düzenlenerek dava açılmasının beklendiği kaydedildi.