Ana SayfaKitapDavid Grossman’ın “Ülkenin Sonuna”sı raflarda

David Grossman’ın “Ülkenin Sonuna”sı raflarda

HABER MERKEZİ – “Bir At Bara Girmiş” romanının yazarı David Grossman’ın “Ülkenin Sonuna” adlı eseri de Siren Yayınları’ndan Türkçede.

İsrail ve dünya edebiyatının önemli isimlerinden David Grossman’ın “Ülkenin Sonuna” adlı eseri Siren Yayınları etiketi ile raflarda.

Kitabı Türkçeleştiren isim Dilek Şendil.

Kitabın odağında kötü bir haber alacağından emin olan bir kadının, bu haber geldiğinde evde bulunmamak için çıktığı uzun yolculuk var.

Grossman, sökülen bir kumaş gibi ilmek ilmek açılan bu büyük romanda Ora’nın öyküsünü üzerinde yaşadığı fakat siyasetine pek de kafa yormadığı topraklara, o toprakların yadsınamaz hakikatini de kurguya karıştırıyor ve çiçek kokularının arasına kaybetme korkusunu, mavi gökyüzünün altına insan ruhunun koyu karanlıklarını yerleştiriyor. Yaşamları bir hastanenin karantina koğuşunda kesişen Ora, Avram ve İlan’ın arasındaki bağlar, sayfalar boyunca giderek karışıp düğümlenirken bölgenin geçmişi, insanlarının yaşamlarıyla birlikte çözülüyor ve yaşamın ağırlığından sıyrılmak için uzağa, daha uzağa, ülkenin sonuna yürüyen Ora, ayaklarını bastığı toprak yavaş yavaş dağılırken kelimelere sarılıyor.*

*Kitap tanıtımından


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adana'da uyuşturucuya karşı futbol turnuvası
Sonraki Haber
Valinin 'coğrafi kader' açıklamasına tepki: Bu kader neden hep Kürt gençlerini vurur?