Ana SayfaEkolojiDenizli’de 6 büyüklüğünde deprem

Denizli’de 6 büyüklüğünde deprem

HABER MERKEZİ – Denizli’nin Baklan ilçesinde 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Birçok yapının hasar aldığı ve yıkıldığı bildirilirken, can kaybının olmadığı belirtildi.

Denizli’de, saat 14.25’te 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre depremin merkez üssü kentin Bozkurt ilçesi.

7 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, başta Denizli olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

Depremin merkez üssü

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü önce 6.5 olarak açıkladı ancak daha sonra bunu revize ederek 5.7’ye çekti.

Bazı evler yıkıldı, ‘can kaybı yok’

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bozkurt ilçesinde 10’a yakın binanın ağır hasarlı olduğunu ve ilçede elektrik kesintisi yaşandığını duyurdu.

NTV muhabiri Merih Ak yıkılan binaların olduğunu bildirirken, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ise “Can kaybı yok, ufak yaralanmalar var” diye konuştu.

NTV yayınına bağlanan Çelik, sarsıntının 15-20 saniyenin sürdüğünü belirterek, “Pek çok evde hasar var, güneş enerjileri patladı, çatılar çöktü. Bir, iki ev yıkıldı. Ölen ya da ağır yaralanan yok” dedi.

750 haneli Tutluca Belediyesi’nin başkanı Hüdai Karaşahin de can kaybının olmadığını belirterek, “100 hane hasarlı” diye konuştu.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada da “Çardak ilçemizde 5 vatandaşımızda hafif yaralanmalar tespit edilmiştir. Bozkurt Kaymakamlık binası da hasar meydana geldiği için boşaltılmıştır” denildi.

Afyon’da da hasarlı evler var

Depremin merkez üssüne en yakın noktada bulunan Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesine bağlı üç köyde de bazı evlerde hasar meydana geldi.

DHA’ya konuşan Dazkırı Kaymakamı Mesut Coşkun, “Kızılören köyünde depremden kaynaklı ufak çaplı bir hasar meydana geldi. Şu ana kadar yapılan tespitlerde yaralı veya can kaybı yok” dedi.

Öte yandan Denizli’nin Baklan ilçesinde, saat 14.19’da da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 60 yıl hapis istemi
Sonraki Haber
Urfa’da bir kişi üzerinde bomba düzeneğiyle yakalandı