Ana SayfaGüncelDİSK, KESK, TTB ve TMMOB başkanları Diyarbakır’da: ‘Halk iradesi gasp edildi’

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB başkanları Diyarbakır’da: ‘Halk iradesi gasp edildi’

HABER MERKEZİ – HDP’li belediyelere kayyum atanmasının ardından Diyarbakır’da başlayan oturma eylemine DİSK, KESK, TTB ve TMMOB başkanları tarafından destek ziyareti gerçekleştirildi. Burada konuşan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, kayyum atamalarının halk iradesinin gasbı anlamına geldiğini belirterek, “Bu darbenin hedefi Türkiye’nin dört bir yanında, faşizme ve baskıya teslim olmayan milyonların varlığıdır” dedi.

19 Ağustos’ta İçişleri Bakanlığı kararıyla HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanları Adnan Selçuk Mızraklı, Bedia Özgökçe Ertan ve Ahmet Türk görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasının ardından başlayan protestolar dokuzuncu gününde devam ediyor.

Belediyelere kayyum atanmasına karşı Diyarbakır’da başlatılan oturma eylemi bugün de sabah saatlerinde başladı.

Kent halkının yanı sıra görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, HDP’li vekiller ve belediye eşbaşkanlarının yanı sıra eyleme, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesud Tek ve Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da destek verdi.

“Kayyumları değil, çocuk dostu kentler istiyoruz”, gençlerin ise “Biz neden öldük? Suruç, Ankara, Amed” yazılı dövizlerin olduğu eyleme DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel, TMMOB 2’nci Başkanı Selçuk Uluata ile sendika üye ve yöneticileri de dayanışma ziyaretinde bulundu.

Lise Caddesi’nde bir araya gelen kitle, “İrademe dokunma” pankartıyla oturma eyleminin yapıldığı noktaya yürüdü.

‘Darbenin hedefi ülkenin her yerinde faşizme direnenler’

Burada grup adına bir konuşma yapa Arzu Çerkezoğlu, HDP’li belediyelere kayyum atamalarının demokrasiye karşı darbe olduğunu vurguladı.

“Bir ülkede demokrasinin olmazsa olmaz kuralı, seçme ve seçme hakkına ve haklın iradesine saygı duymaktır. Halk iradesinin bu kadar açık bir şekilde gasp edildiği bir ülkede, hiçbir hakkın güvencesi yoktur. Bu darbenin hedefi Türkiye’nin dört bir yanında, faşizme ve baskıya teslim olmayan milyonların varlığıdır. Türkiye halklarının ortaya koyduğu bu irade 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde kendisini ortaya koymuştur.”

Çerkezoğlu, AKP’nin iktidarını sürdürebilmek için kayyum politikalarını devreye koyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Diyarbakır, Van ve Mardin’e sahip çıkmak Türkiye’ye, memlekete sahip çıkmaktır. Diyarbakır halkıyla dayanışma duygularımızı ifade etmek için buradayız. Kayyum sürecini daha önce de yaşadık. Kürt iradesinin gasp edilmesinin sonucu işsizliktir. Belediyelerden arkadaşlarımız çıkarılmaya başlandı. Halk iradesinin gasp edilmesinin sonucu talandır, hırsızlıktır. Tüm Türkiye’nin vicdanında mahkum edilmiş durumdadır.”

CHP’den kayyum atanan kentlere dayanışma ziyareti

Soylu ‘kayyum hediyelerine’ dair konuştu: Hediye almadım, bizim abartılı masrafımız olmaz

Mardin kayyumundan ‘hediye’ açıklaması

“Yolsuzlukların belgeleri ortada”

#SuçBudur diyen HDP soruyor: 2 yılda ne kadar kadayıf yiyebilirsiniz?

Previous post
İçişleri Bakanlığı’ndan eski THK ve Kızılay yöneticilerine suç duyurusu
Next post
Diyarbakır Belediyesi'ne bağlı MED A.Ş. çalışanları kayyumu protesto ederek istifa etti