Ana SayfaGüncelDokuz günde beş otobüs yandı

Dokuz günde beş otobüs yandı

HABER MERKEZİ – Mersin’in Tarsus ilçesinde Metro Turizm’e ait bir yolcu otobüsü seyir halindeyken yandı. Bu son yangınla birlikte Ağustos ayının ilk dokuz gününde yanan otobüs sayısı beş oldu.

Ağustos ayında yaşanan otobüs yangınlarına bir yenisi daha eklendi.

Hatay’dan İstanbul’a giden Metro Turizm’e ait yolcu otobüsünün motor bölümü dün gece Pozantı-Tarsus-Mersin otoyolunun Gülek Boğazı yakınlarındayken belirlenemeyen nedenle alev aldı.

Sürücünün otobüsü yol kenarına yanaştırmasının ardından yolcular tahliye edildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında araç kullanılamaz hale geldi.

Otobüste 44 yolcu bulunuyordu.

Mersin’de yaşanan bu otobüs yangınıyla birlikte Ağustos ayının ilk dokuz gününde toplam beş otobüs yandı.

  • 2 Ağustos’ta Balıkesir-Edremit yolunda Kamil Koç firmasına ait yolcu otobüsünde yangın çıktı. Otobüste bulunan beş kişi yaşamını yitirdi.
  • 3 Ağustos’ta Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde Metro Turizm’e ait bir yolcu otobüsü yandı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, otobüs kullanılmaz hale geldi.
  • 4 Ağustos günü İzmir’den İstanbul’a sefer yapan Metro Turizme ait yolcu otobüsü, seyir halinde yanmaya başladı. Yangında can kaybı yaşanmadı.
  • 6 Ağustos günü Muğla sınırları içindeki Yatağan-Milas karayolunda turistleri taşıyan otobüsün motor kısmı alev alınca, şoför durarak yolcuları tahliye etti.

TMMOB uyarmıştı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası, son dönemde artan otobüs yangınlarıyla ilgili olarak şu uyarıda bulunmuştu:

“Yürürlükte olan Araçların İmal, Tadil Ve Montajı Hakkında Yönetmelik’çe tanımlanmış olan M2 ve M3 kategorisi yani yolcu taşımaya yönelik sürücü dışında sekizden fazla oturma yeri olan araçlarda zorunlu olan ‘Yangın Algılama Ve Alarm Sistemleri’nin periyodik olarak kontrol edilerek etkinliğini halen sürdürüp sürdürmediğinin de denetlenmesi gerekmektedir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Lekima Tayfunu öncesi Çin'de kırmızı alarm verildi
Sonraki Haber
MASAK Başkanı Osman Dereli görevinden alındı