Ana SayfaDünyaDokuz kadından opera sanatçısı Placido Domingo hakkında cinsel taciz suçlaması

Dokuz kadından opera sanatçısı Placido Domingo hakkında cinsel taciz suçlaması

HABER MERKEZİ – Sekizi ses sanatçısı biri balerin olmak üzere dokuz kadın, ünlü opera sanatçısı Placido Domingo’nun kendilerini cinsel tacize maruz bıraktığını açıkladı.

Dünyaca ünlü opera sanatçısı Placido Domingo, dokuz kadın sanatçı tarafından cinsel tacizle suçlandı.

Associated Press’e konuşan sekizi ses sanatçısı biri balerin dokuz kadın, 1980’li yıllardan itibaren Domingo tarafından cinsel tacize maruz bırakıldığını söyledi.

Haberde, Domingo’nun kadınlara iş vereceğini söyleyerek cinsel ilişkiye zorladığını ve kadınların reddetmesi üzerine de onları mesleki olarak cezalandırdığı ifade edildi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre AP’ye konuşan bu dokuz kadın dışında altı kadının daha Domingo’nun davranışlarının kendilerini rahatsız ettiğini anlattığı belirtildi.

Kadınlardan biri 1990’lı yıllarda Domingo’nun konserler dizisine kabul edildikten sonra kendisinden defalarca çıkma teklifleri aldığını dile getirdi.

AP’ye konuşan kadınlar, tacizlerin soyunma odası, otel odası, opera binası gibi farklı yerlerde gerçekleştiğini kaydetti.

Cinsel taciz suçlamalarının ardından ABD’deki iki büyük müzik organizasyonu Domingo’ya gönderdikleri daveti geri çekti.

Domingo’nun yönettiği Los Angeles Operası da bağımsız bir inceleme yürütüleceğini duyurdu.

‘Rıza’ savunması

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama  yapan Domingo ise suçlamaları reddederek, ‘rıza’ suvunmasında bulundu.

“İsimsiz kişiler tarafından 30 yıl eskiye dayanan hadiseler konusunda yapılan iddialar oldukça rahatsız edici ve sunulduğu haliyle yanlış. Ne kadar süre önce olursa olsun, tüm iyi niyetime rağmen birilerini üzdüğümü ya da rahatsız hissettirdiğimi duymak acı verici.

“Tüm yaptıklarımın ve ilişkilerimin karşılıklı ve rızaya dayalı olduğuna inandım. Beni tanıyanlar ya da benimle çalışanlar bilirler ki birisine kasıtlı olarak zarar verecek, onu kıracak ya da utandıracak biri değilim.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Evia Adası'nda orman yangını: 2 gündür sürüyor, onlarca ev tahliye edildi
Sonraki Haber
Adana'da elektrik akımına kapılan işçi yaşamını yitirdi