Ana SayfaSporEda Yıldırım Para Atletizm Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandı

Eda Yıldırım Para Atletizm Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazandı

HABER MERKEZİ – 2019 IPC Para Atletizm Gençler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Eda Yıldırım, gülle atmada altın madalya kazandı.

2019 IPC Para Atletizm Gençler Dünya Şampiyonası, Uluslararası Paralimpik Komite tarafından 20 Temmuz-04 Ağustos tarihlerinde İsviçre’nin Notvil kentinde düzenleniyor.

Şampiyonada Türkiye’yi temsil eden Eda Yıldırım, gülle atmada 12,05 metrelik derecesiyle yıldızlar kategorisinde şampiyon olarak altın madalyaya uzandı.

Şampiyonada ayrıca Oğuz Türker, Sevim Demircan, Muhsine Gezer, Edanur Akın ve Fatma Damla Altın Türkiye’yi temsil eden diğer sporcular.

Eda Yıldrım hakkında

Eda Yıldırım, 2011 yılında Van depreminde göçük altında kalmıştı.

Ölümden dönen Yıldırım, ailesi ile Samsun’a taşınmıştı.

Burada, resim öğretmeninin yönlendirmesiyle gülleyle tanışan Eda Yıldırım, katıldığı ilk şampiyona olan Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası’ndan gülle atmada altın madalyayla dönmüştü.

Antrenörü Aytunç Göz ile önce futbol, sonra atletizm alanında çalıştığını, daha sonra gülleyle tanıştığını dile getiren Eda, “2011 yılında Van depremini yaşadım. Depremde göçük altında kaldım. Çok kötü bir gündü. Ailemi kaybedeceğim diye çok üzülmüştüm. Şu an çok mutluyum hocam ve ailesiyle tanıştım. Gülleye başladım, hedeflerim var” diye konuşmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İş cinayetleri: Yılın ilk yedi ayında 70 göçmen/mülteci işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Kadınlar bir araya geldi, komünal emekle oluşturuldu: 'Tuşbal'