Ana SayfaGüncelEkran savaşları: Netflix, “Game of Thrones”un yaratıcılarını transfer etti

Ekran savaşları: Netflix, “Game of Thrones”un yaratıcılarını transfer etti

HABER MERKEZİ – “Game of Thrones” dizisinin yaratıcıları David Benioff ve DB Weiss, HBO’dan ayrılarak Netflix’e transfer oldu.

“Game of Thrones” (Taht Oyunları) dizisinin yaratıcıları David Benioff ve Daniel Brett Weiss, bundan sonraki projeleri için ABD televizyonu HBO’dan ayrıldı.

Netflix’e transfer olan ikilinin ne kadar ücret aldığı ise açıklanmadı.

Ancak Variety dergisi ikiliye 100 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında olduğu tahmin edilen bir miktarın ödendiğini yazarken, The Guardian gazetesi ise bu bedelin 200 milyon dolar olduğunu aktardı.

Variety’ye göre altı stüdyonun yer aldığı transfer yarışı bir süre sonra Netflix, Amazon ve Disney arasında üçlü bir açık artırmaya dönüşmüştü.

BBC Türkçe’nin haberine göre Benioff ve Weiss, transferin ardından “Game of Thrones”un yayıncısı olan HBO’ya teşekkürlerini iletti:

“HBO ile 10 yıldan uzun süren güzel bir dönem geçirdik ve bize kendimizi evimizde hissettiren herkese teşekkür ediyoruz.”

Netflix yöneticisi Ted Sarandos ise “usta hikaye anlatıcılar” diye nitelediği ikiliyi kadrolarına kattıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Şirket bu transferle dünya çapındaki abone sayısını artırmayı umuyor.

Netflix abone sayısı yılın ikinci çeyreğinde tahminlerin altında kalarak 2.7 milyon artış göstermiş, bu da Netflix hisselerinde yüzde 10 değer kaybına yol açmıştı.




Önceki Haber
Zam konusunda uzlaşı sağlanamadı, Türk-İş eylem kararı aldı
Sonraki Haber
Antep'te bir doktora hastası tarafından saldırı