Ana SayfaToplumsal CinsiyetEmine Bulut’un kızına vasi atandı

Emine Bulut’un kızına vasi atandı

HABER MERKEZİ – Fedai Varan tarafından öldürülen Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızına 8 yıllığına vasi atandı.

Kırıkkale’de 4 yıl önce boşandığı Fedai Varan isimli erkek tarafından 18 Ağustos Pazar günü öldürülen Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızına vasi atandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talebi üzerine Kırıkkale Sulh Hukuk Mahkemesi’nin görevlendirdiği avukat 8 yıllığına vasi olacak.

Çocuğun reşit olacağı yaşa kadar görevlendirilen avukat, banka hesabındaki parayı ve kişisel haklarını koruyacak.

Davaya 60 avukat katılacak

Öte yandan cinayetin ardından tutuklanan Fedai Varan, 9 Ekim’de yapılacak duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SGBS) üzerinden katılacak.

Kırıkkale Adliyesi’nde yapılacak duruşmaya Türkiye’nin çeşitli illerinden davayı müdahil olmak isteyen Kırıkkale Barosu, Kadın Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonu’na bağlı yaklaşık 60 avukat takip edecek.

Dava süresince Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) gereğince Fedai Varan ve çocuk için Kırıkkale Barosu tarafından avukat görevlendirildi.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından duruşma günü olan 9 Ekim Çarşamba gününe kadar Emine Bulut’un bıçaklanarak öldürüldüğü iş yerlerinin ve Kent Güvenlik Sistemi (KGYS) güvenlik kameralarına yansıyan kişi ya da kişiler araştırılıp yeniden ifadelerine başvurulacak.

Ne olmuştu?

38 yaşındaki Emine’yi öldüren Varan, gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Hakkında “canavarca hisle tasarlayarak öldürme” suçundan cezalandırılması istemiyle iddianame düzenlenen Varan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Fedai Varan, Kırıkkale’deki cezaevinden Bolu’daki F Tipi ‘yüksek güvenlikli’ cezaevine nakledilmişti.

Emine’nin saldırıya uğradığı ana dair görüntü kayıtlarının sosyal medyadan paylaşılması üzerine, pek çok kesimden kadın cinayetlerine karşı tepki yükselmiş, kadınlara çeşitli kentlerde eylemler düzenlemişti.


Emine Bulut’u öldüren Fedai Varan 9 Ekim’de hakim karşısına çıkacak

Previous post
İtalya'daki Stromboli Yanardağı yeniden faaliyete geçti
Next post
Bir Shakespeare uyarlaması: The King’in fragmanı yayınlandı