Ana SayfaGüncelErdoğan: Türkiye’ye yönelik yayınları objektiflikten uzak, başarılarımız görülmüyor

Erdoğan: Türkiye’ye yönelik yayınları objektiflikten uzak, başarılarımız görülmüyor

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası basının Türkiye’nin başarılarına kasıtlı bir şekilde yer vermediğini söyledi. Ayrıca Erdoğan “demokrasisi güçlü, basını daha özgür, daha çoğulcu bir Türkiye arzuladıklarını” da vurguladı.

Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneğinin düzenlediği Ödül Töreni’nde konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en dinamik basın yayın sektörlerinden birinin Türkiye’de olduğunu savundu.

Uluslararası medya organlarının Türkiye’ye yönelik yayınlarının “objektiflikten uzak” olduğunu da söyleyen Cumhurbaşkanı, “Türkiye’nin başarıları kasıtlı bir şekilde görülmüyor” dedi.

Demokrasisi güçlü, basını daha özgür, daha çoğulcu bir Türkiye arzuladıklarını vurgulayan Erdoğan, “Şiddete bulaşmadığı, hakarete varmadığı sürece tüm fikirlerin temsil edildiği bir basın arzuluyoruz” diye devam etti.

“Türkiye ne basın hürriyetinden ne de milli güvenliğinden taviz verebilir” diyen Erdoğan, bunun için özgürlük-güvenlik dengesini sağlamanın önemli olduğunu ifade etti.