Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘güvenli bölge’ mesajı: Oyalanılırsa kendi planlarımızı hayata geçiririz

Erdoğan’dan ‘güvenli bölge’ mesajı: Oyalanılırsa kendi planlarımızı hayata geçiririz

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye sınırında ‘güvenli bölge’ oluşturma çalışmalarında ‘yavaş yavaş mesafe alındığını’ söyledi ve ekledi: “Önceliğimiz diyalogdur, işbirliğidir. İstediğimiz dışında bir yola zorlanırsak, kendi planlarımızı hayata geçiririz.”

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile Suriye’nin kuzeyinde koordineli bir şekilde oluşturulması kararlaştırılan “güvenli bölge” konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Muş’ta konuşan Erdoğan, “güvenli bölge” oluşturma çabalarında yavaş yavaş mesafe aldıklarını söyledi.

“Önceliğimiz diyalogdur, işbirliğidir” diyen Erdoğan, “İstediğimiz dışında bir yola zorlanırsak, oyalanmaya kalkılırsak tüm hazırlıklarımız tamamdır, kendi planlarımızı hayata geçiririz” diye konuştu.

Erdoğan, “SİHA’larımız, İHA’larımız, helikopterlerimiz bölgeye girdi. Bölgedeki hesapların karışıklığı ve sinsi tuzakların çokluğu bizi asla yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz” diye de ekledi.

“Güvenli bölge” mutabakatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de Fırat Nehri’nin doğusunda Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolündeki bölgeye operasyon gerçekleştireceğini defalarca yinelemişti.

Operasyona karşı olduğu yönünde açıklamalar yapan ABD, bir dizi görüşme sonrası Türkiye ile “Müşterek Harekat Merkezi” kurulması konusunda mutabık kalındığını duyurmuştu.

Ankara, ABD ile “güvenli bölge” kurulmasına yönelik çalışmalardan sonuç alınamaması hâlinde tek başına harekete geçeceğini belirtiyor.




Önceki Haber
"Yolsuzlukların belgeleri ortada"
Sonraki Haber
Lavrov: Suriye ordusunun İdlib operasyonu Türkiye ile anlaşmayı ihlal etmiyor