Ana SayfaCezaevleriHak ihlalleriyle gündemde olan Elazığ Cezaevi’nde bir tutuklu ölüm orucunda

Hak ihlalleriyle gündemde olan Elazığ Cezaevi’nde bir tutuklu ölüm orucunda

HABER MERKEZİ – Elazığ Cezaevi’nde tutuklu bulunan Musa Adsiz’in 18 gündür ölüm orucunda olduğu bildirildi. Adsiz’in annesi, “Çocuklarımıza işkence yapmaktan vazgeçsinler” diyerek hak örgütleri ve siyasi partilere çağrıda bulundu.

Elazığ 1 Nolu Cezaevi’nde tek kişilik koğuşta tutulan Musa Adsiz adlı tutuklu, 18 gündür ölüm orucunda.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan anne Redda Adsiz, geçen hafta oğluyla telefon görüşmesi yaptığını belirterek, oğlunun kendisine 29 Temmuz’dan bu yana ölüm orucunda olduğunu söylediğini aktardı.

“Geçen hafta yaptığımız telefon görüşmesinde, tek kaldığı odada elleri ve ayakları bağlanarak gardiyanların sopa ve tekmelerle kendisine kaba dayak uygulandığını ve kulak zarının patladığını söyledi.
“Yapılan işkenceden sonra sinir krizi geçirerek, bileğini kesti. Bu kez revirde doktorun gözü önünde darp ediliyor. Doktorlarda iyi muayene etmedi. Kulak zarının patladığını söyledi.
“Her gün işkenceye maruz kaldıklarını, çıplak bir şekilde işkence uygulandığını ifade etti. Türk bayrağı altında ‘kimse bize bir şey yapamaz, devlet biziz’ diyerek işkenceye uğruyorlar.”

Oğlunun kötü muameleye karşı ölüm orucunda olduğu belirten anne Adsiz, İnsan Hakları Derneği ve siyasi partilere “çare bulsunlar” diyerek çağrı yaptı.

Anne Adsiz, oğlunun daha önce kaldığı Diyarbakır D Tipi Cezaevi, Adana Kürkçüler Cezaevi, Osmaniye T Tipi ve Balıkesir Burhaniye C Tipi Kapalı Cezaevi’nde de benzer uygulamalara maruz bırakıldığını belirtti.

Ajans haberinde, konuya ilişkin telefonla ulaştıkları cezaevinden bir yetkilinin “Böyle bir şey olsa dahi bilgiyi dışarıyla paylaşmıyoruz. Devlet memurları böyle bir şey olduğu zamanda önlem alınır ve ilgilenir. Devlet ilgileniyor. Ailesi bu konu da telefon görüşünde kendisinden bilgi alabilir” dediğini aktardı.

Elazığ hak ihlalleriyle gündemde

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu da hak ihlalleriyle gündemde.

Diyarbakır Barosu ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) söz konusu cezaevinde yaşanan hak ihlalleriyle ilgili tutuklularla görüşmüştü.

Görüşmenin ardından konuya ilişkin açıklama yapan hukukçular, siyasi tutukluların gardiyanlar tarafından işkence ve kötü muameleye maruz bırakıldıklarını belirterek, “Mahpuslardan M.K. ve A.D.’nin avukat görüşme odasında üstünü çıkararak darp ve cebir izlerini göstermiştir. Mahpusların vücutlarının muhtelif yerlerinde ekimozlar ve şişlikler tespit edilmiştir” ifadelerini kullanmış ve “Cezaevine gidin, işkenceye tanıklık edin” çağrısında bulunmuştu.

Hukukçuların çağrıda bulunduğu cezaevinde “yan odadakilerle konuştukları” gerekçesiyle 4 Ağustos’ta darp edilen tutuklu Medeni Kiye konuşma yetisini kaybetmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Emine Şahin evli olduğu erkek tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
Bayram tatilinde 50 kişi hayatını kaybetti