Ana SayfaGüncelHDP’den 1 Eylül mitingine çağrı

HDP’den 1 Eylül mitingine çağrı

HABER MERKEZİ – HDP, Diyarbakır’da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla miting düzenleyecek. “Barış için daha fazla sesimizi yükseltmek zorundayız” diyen Miting Tertip Komitesi, mitinge katılım çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla “Onurlu barış için demokratik çözüm” sloganıyla İstasyon Meydanı’nda miting düzenleyecek.

Mitinge ilişkin HDP Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenleyen Tertip Komitesi’nden Sait Demir, miting hazırlık çalışmalarına başladıklarını belirterek, resmi mercilere de başvuruda bulunduklarını söyledi.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde barış taleplerini dile getireceklerini kaydeden Demir, “Coğrafyamızda yaşanan 40 yıllık çatışmalı sürecin, barışın ilkelerine evrilmesi için daha fazla sesimizi yükseltmek zorundayız. Tüm toplumun beklentisi de budur. Bizlere düşen onurlu barış için daha fazla mücadele etmemizdir” dedi.

HDP’li belediyelere atanan kayyumları anımsatan Demir, “Baskı politikalarıyla sonuç alınamaz. Yaşadığımız 40 yıllık tecrübe bunu göstermiştir. Bu yüzden herkesin onurlu bir barışın tesisi için mitingi sahiplenmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Miting, 1 Eylül’de İstasyon Meydanı’nda 15.00 ile 19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.


Mezopotamya Ajansı