Ana SayfaGüncelHDP’den ‘özgürlük kampanyası’ kararı

HDP’den ‘özgürlük kampanyası’ kararı

HABER MERKEZİ – HDP’nin Diyarbakır’da yaptığı MYK toplantısının sonuç bildirgesinde “Demokratik Anayasa İttifakı”na dikkat çekildi, seçilmişler ve tüm siyasi tutuklar için ‘özgürlük kampanyası’ kararı aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK), Eş Genel Başkan Sezai Temelli’nin başkanlığında Diyarbakır’da dün gerçekleştirdiği toplantının sonuç bildirgesi açıklandı.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı’na Salim Kaplan getirilirken, seçilmişler ve tüm siyasi tutukları için ‘özgürlük kampanyası’nın düzenlenmesi kararı alındı.

Alınan kararlardan öne çıkanlar ise şu şekilde:

  • “Demokratik Anayasa İttifakı” ve yargı reformu kapsamında Eş Genel Başkanların bulunduğu heyetlerin STK’lar, odalar, dernekler, kadın örgütleri ve emek güçlerinin de içerisinde olduğu 80 kurum/kuruluş ve siyasi partilere ziyaretler yapacak.
  • “Demokratik Anayasa İttifakı” ve yargı reformu kapsamında merkezi düzeyde yapılan görüşmelerin yanı sıra yerellerde de il yöneticileri, PM/MYK üyeleri ve milletvekillerinin de içerisinde olduğu heyetlerin 21-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında siyasi partiler, STK’lar, odalar, dernekler, kadın örgütleri ve emek güçlerinin de içerisinde olduğu kurum/kuruluş ve siyasi partilere ziyaretler yapacak.
  • HDP Gençlik Meclisi’nin Hasankeyf’te yaptığı nöbet eylemlerine yerellerden güçlü katılım sağlanmasına karar verildi.
  • Barış siyasetini temel alan çalışmalara ağırlık verilmesine,
  • 30 Ağustos Uluslararası Kayıplar Günü’ne ilişkin Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu açıklama yapacak.
  • 7 Eylül 2019 tarihinde Mersin’de partinin Göçmen ve Mülteciler Komisyonu tarafından göçmen ve mültecilerin sorunları ve çözüm önerileri hakkında çalıştay yapılacak.
  • Irak Kürdistan Bölgesi’nin yönetimine bir heyetin ziyaret gerçekleştirmesine karar verildi.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye, dünyada en çok VPN kullanılan 3'üncü ülke oldu
Sonraki Haber
Yaşamını yitiren hasta tutuklu Tahir Çetinkaya toprağa verildi