Ana SayfaGüncelHDP’li Gergerlioğlu: Ankara’da bir kişi daha kaçırıldı

HDP’li Gergerlioğlu: Ankara’da bir kişi daha kaçırıldı

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Gergerlioğlu, Ankara’da KHK’yle ihraç edilmiş bir ismin daha kaçırıldığını açıkladı, “Yusuf Bilge Tunç, KHK’lı eski Sanayi Bakanlığı çalışanı. Salı gününden beri haber alınamıyor” dedi. Diğer yandan ortadan kaybolmalarının 6 ay sonrasında ‘bulundukları’ belirtilen dört KHK’li isim ise dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen eski Sanayi Bakanlığı çalışanı Yusuf Bilge Tunç’un kaçırıldığı öne sürüldü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Twitter üzerinden yaptığı palaşıma göre, Ankara’da yaşadığı belirtilen Tunç’tan 6 Ağustos’tan bu yana haber alınamıyor.

Gergerlioğu, “Yine Ankara, yine kaçırılma.. Yusuf Bilge Tunç, KHK’lı eski Sanayi Bakanlığı çalışanı. Salı gününden beri haber alınamıyor” ifadelerini kullandı.

HDP’li vekil, İçişleri Bakanlığı’na da “Ailesi başvurularında Tunç’un gözaltında olmadığı bilgisini almış. Her zaman evine haber veren Yusuf Bilge Tunç nerede? Neler oluyor?” sorularını yöneltti.

6 aydır ‘kayıp’ olan KHK’li dört isim tutuklandı

Diğer yandan yaklaşık altı aydır kendilerinden haber alınamayan ve geçtiğimiz haftalarda ailelerine Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde olduğu bildirilen KHK ile ihraç edilmiş dört kişi, dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Yasin Ugan, Salim Zeybek, Özgür Kaya, Erkan Irmak isimli kişilerin tutuklandıklarını bildirdi.

Tanrıkulu, “12 gün gözaltı süresi, savcılık ve sorgu. Tecrübeme dayalı olarak söylüyorum; süreç işlenen en ağır zorla kaybedilme suçunun ve faillerin örtülmesine yönelik yürütüldü. Bu suçu işleyenler elbet yargı önüne çıkacak!” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

‘Kayıp’ dört kişinin tutuklanması kararını eleştiren HDP Milletvekili Gergerlioğlu da “Bu tiyatroyu kesinlikle kabullenmeyeceğiz. 4 kaçırılan tutuklandı. Savcının odasına ailelerin avukatları yaklaştırılmadı, ‘özel avukat tuttu’ dendi, gözaltındakiler avukatının ismini bilmiyordu. Arka kapıdan bu avukatlar kaçırıldı. Tutuklanma nedeni bilinmiyor. Skandal bu” dedi.

İnsan hakları hukukçusu Kerem Altıparmak ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Kayıplardan 6 ay sonra haber alınmıştı

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamudaki görevlerinden ihraç edilen ve Şubat ayından bu yana haber alınamayan altı kişiden dördünün emniyet mensupları tarafından “bulunduğu” bildirilmişti.

Altı isimden Salim Zeybek, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Mikail Ugan’ın yakınları, Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarla söz konusu gelişmeyi duyurmuştu.

28 Temmuz’da aileler yaptıkları açıklamada dört ismin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu bilgisi geldiğini söylemişti.

Bu tarihten itibaren gözaltında tutulan dört kişinin dün yapılan savcılık sorgusunda avukata erişmesine izin verilmediği iddia edilmişti. Bunun yanında bu kişilerin daha önce ailelerine avukat istemediklerini söylediği de iddialar arasında yer almıştı.


Karınca, Euronews

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çözüm sürecinin bağları ve dinamikleri - Nejat Uğraş
Sonraki Haber
"Kaz Dağları için sonuna kadar mücadelemiz devam edecek"