Ana SayfaCezaevleriHDP’li Öcalan’dan binlerce tutukluya ‘bayram mektubu’

HDP’li Öcalan’dan binlerce tutukluya ‘bayram mektubu’

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Ömer Öcalan, cezaevlerindeki siyasi tutuklulara yaklaşan bayram vesilesiyle mektup gönderdi, “Hep birlikte mutlaka ama mutlaka kazanacağız” dedi.

HDP’nin Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Kurban Bayramı vesilesiyle cezaevlerindeki tutuklulara mektup gönderdi.

Mektup cezaevlerinde tutulan yaklaşık 3 bin tutukluya gönderildi.

Öcalan’ın tutuklulara “yoldaşım” diye hitap ettiği mektubunda, geçtiğimiz aylarda tecridi protesto etmek için başlatılan ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı ile sonlandırılan açlık grevlerine değiniliyor ve bunun önemine vurgu yapılıyor.

“Sizlerin dört duvar arasında ortaya koymuş olduğu bu mücadele bizim için derin anlamı olan bir motivasyon kaynağına dönüşmüştür” diyen Öcalan, ‘mücadelenin sürdüğü’ mesajını veriyor.

“Bu sürecin sonunda hep birlikte mutlaka ama mutlaka kazanacağız çünkü haklıyız ve haklı olanlar daima kazanmıştır” diyen HDP’li vekil, tutukluların bayramını kutlayarak, “bayramın bütün halklara umut dolu bir barış getirmesi” temennisinde bulunuyor.

HDP Milletvekili Ömer Öcalan

Açlık grevleri

HDP Milletvekili Leyla Güven başta olmak üzere binlerce kişi PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması için aylarca sürecek açlık grevi eylemini başlattı.

Süreç içerisine bu eylemi ölüm orucuna çeviren tutuklular oldu.

Bu süreçte cezaevlerinden yedi ölüm haberi geldi.

Eylemler sürerken 8 yıl aradan sonra Öcalan ilk kez avukatlarıyla görüşebildi. 2 Mayıs’ta birinci, 22 Mayıs’ta da ikinci görüşme gerçekleşti.

İkinci görüşmede Öcalan açlık grevcilerine ‘eylemi sonlandırma’ çağrısı yaptı ve bu çağrı karşılık buldu.

26 Mayıs’ta 200 gündür açlık grevinde olan Güven, diğer HDP’li vekiller, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler eylemleri sonlandırdı.




Önceki Haber
YAŞ kararları açıklandı
Sonraki Haber
François Ozon imzalı 'Yüzleşme' vizyonda