Ana SayfaGüncelİmamoğlu ‘noktayı koyduk’ dedi, Ensar’dan TÜRGEV’e pek çok vakfın protokolleri iptal edildi

İmamoğlu ‘noktayı koyduk’ dedi, Ensar’dan TÜRGEV’e pek çok vakfın protokolleri iptal edildi

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun “İptal edilmiş tam 357 milyon liralık sürece nokta koymuş durumdayız” açıklamasının ardından İBB’den yapılan duyuruda aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA’nın da bulunduğu vakıflarla yapılan protokollerin iptal edildiği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, “İptal edilmiş tam 357 milyon liralık sürece nokta koymuş durumdayız. Bunun içinde sadece bir vakfa yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz” dedi.

“Şu an itibariyle iptal ettiğimiz vakıflara aktarılmış kaynaklar adına söylüyorum, tam 357 milyon liralık bir sürece nokta koymuş durumdayız. Bunun içinde sadece bir vakfa yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz.
“Bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz? Bir bina yapılıyor, bir vakfa verilmek için, maliyeti 165 milyon lira. Artık o bina İstanbullulara ait.”

İmamoğlu, bir soru üzerine “Araçlar konusunda ben her gün arkadaşlarımı silkeliyorum. Araçla ilgili kısımda da ciddi bir yol aldık. Ne yazık ki israf var. Nasıl bir israfın olduğunu gözler önüne sereceğiz” dedi.

Batman ziyareti

31 Ağustos’ta Batman’a yapacağı ziyaret ile ilgili de konuşan İmamoğlu, daha önce planlanan bir ziyaret olduğunu belirterek, Diyarbakır’da görüşmelerinin olacağını söyledi.

“Batman’daki nikâha katılacağıma söz vermiştim. Diyarbakır üzerinden Batman’a gidip döneceğim. Henüz kesinleşmedi ama Diyarbakır’a gitmişken görüşmelerim olacak.”

İBB: Protokoller iptal edildi

İBB Başkanı İmamoğlu’nun “noktayı koyduk” sözlerinin ardından İBB’den açıklama geldi.

Açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı vakıf ve derneklerle olan işbirliklerinin, kamuoyunda tartışma konusu olduğu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla bir süre önce bu dernek ve vakıfların İBB ile olan çalışmaları üzerine inceleme başlatıldığı” hatırlatıldı.

İncelemenin devam ettiği belirtilirken, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı bulunan vakıflarla arasındaki protokolü feshetme kararı almış ve protokolleri iptal etmiştir” denildi.

Açıklamada bu vakıflar için bu zamana kadar, İBB bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığının belirlendiği aktarıldı.

Vakıflara kiralama, bakım-onarım ve yeme-içme kalemleri altında bugüne kadar 190 milyon liradan fazla ödeme yapıldığı, sadece bir vakfın ulaşım ve yeme-içme giderinin İBB bütçesine 56,5 milyon lira yük getirdiği kaydedildi:

“Son tespitlerde; ihalesi İBB tarafından yapılan yurt işlevi de içeren gençlik merkezi, spor tesisi ve otopark inşaatlarının bir bölümünün tamamlandığı, bir bölümünün de devam ettiği ortaya çıkmıştır.
“Yapımı devam eden ve bazılarının önemli bölümü tamamlanan tesislerden, toplam maliyeti 165 milyon lirayı bulan 5 tanesinin aynı vakıf adına yapılması dikkat çekmiştir. Bu binaların tasarlanan vakıf ve derneklere teslim edilmeyerek, İBB tarafından değerlendirilmesi kararlaştırılmıştır.”