Ana SayfaEkolojiİmamoğlu’ndan ‘su baskını’ açıklaması: Meteoroloji’den ikaz çok geç geldi

İmamoğlu’ndan ‘su baskını’ açıklaması: Meteoroloji’den ikaz çok geç geldi

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul’da dün etkili olan sağanak nedeniyle su baskını meydana gelen Eminönü altgeçidine gelerek yaptığı açıklamada, Meteoroloji’den ikazın çok geç geldiğini belirterek, zarar gören esnafın maddi manevi yanında olacaklarını söyledi ve ekledi: “Buralara kalıcı çözüm – biçim oluşturmamız lazım.”

İstanbul’da dün öğle saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak nedeniyle özellikle kentin Avrupa yakası sular altında kalmış, Kapalıçarşı ve Eminönü Alt Geçit Çarşısı’nı su basmıştı.

Birçok ilçede ev ve işyerlerini su basarken,Unkapanı’nda alt geçitte bir kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, yağmurdan etkilenen bölgelere giderek incelemelerde bulundu.

Eminönü altgeçidinde esnafı ziyaret eden İmamoğlu, su baskınında zarar gören esnaflara, “Allah beterinden korusun. Maddi-manevi yanınızdayız” dedi.

‘Meteoroloji’nin ikazı geç geldi’

Meteoroloji’den ikazın çok geç geldiğini belirten İmamoğlu, “Meteoroloji’nin 12.30 itibariyle uyarısı ulaştı, biraz geç kalındı. Hatta oradaki uyarıda 40 kilonun altında bir yağış uyarısı vardı. Burada gecikme olması bizi üzdü açıkçası” diye konuştu.

“Bu tür uyarılar sağlıklı işlediği takdirde bu tür yerlerde biz; bir kısım pompa ve bunun gibi aletlerle bekleme şansımız olurdu. Buradaki uyarı mekanizması geç işlemiştir. Buradaki esnafımızın sıkıntısını görüyoruz. Yeraltı geçişleri, özellikle burada deniz seviyesinin alrına inilen noktalarda ne kadar aşılabilir, kurulması gereken düzen. Burada pompayla çözüm değil. Buralara kalıcı çözüm – biçim oluşturmamız lazım. Daha sıkı ve yoğun iletişim ve tespit süreci oluşmalı diye düşünüyorum.

Yaşanan altyapı sorununa işaret eden İBB Başkanı, “İstanbul’un uzun yıllardır bu ve buna benzer manzaraları, hatta ne yazık ki onlarca insanımızın öldüğü afetler yaşandı. Bu bir seferberliktir. Yeni iklim düzenine, yağış düzenine göre alınması gereken tedbirleri planlayıp hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Tatilde’ eleştirilerine yanıt

İmamoğlu, dün tatilde olduğu için kendisine getirilen eleştirilere de yanıt verdi.

“İnsanların sadece bu bir yağmur düzeni yani yaklaşık 40 günlük görev süremizde, yağmur düzenini ve burada yaşanan olayları; 20-25 yıldır kenti yöneten anlayışın sonrasındaki 40 güne yüklemenin anlamı neyse, benim tatilde oluşumu yadırgayanların söylediklerinin de anlamı o kadar. Çok basit cümleler, seviyesi düşük cümleler.”
Boş konuşan boş konuşuyor zaten makamı ne olursa olsun. İmamoğlu neden tatildeymiş, bak sen… Bizim tatilimiz de şeffaf. İki gün Hacıbektaş’taydık. İki gün de ailemizle olduk. Bu tarihte afet olursa elbette koşar geliriz.”