Ana SayfaGüncelİstanbul’da bir Almanya askeri gözaltına alındı

İstanbul’da bir Almanya askeri gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Almanya ordusunda görevli bir askerin, İstanbul’da iken görevde olmadığı sırada gözaltına alındığı, daha sonra yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldığı belirtildi.

İstanbul’da bir Almanya askeri henüz bilinmeyen gerekçelerle gözaltına alındı, ardından da serbest bırakıldı.

DW Türkçe’nin haberine göre Almanya ordu sözcüsü, askerin birkaç gün önce İstanbul’da görevde olmadığı bir sırada gözaltına alındığını söyledi.

Adı açıklanmayan askerin gözaltına alınma gerekçesini belirtmeyen ordu sözcüsü, gözaltının kişinin askerlik faaliyetleriyle ilgili olmadığını söyledi.

Askerin Hessen eyaletine bağlı Stadtallendorf kentinde konuşlu bulunan ve yaklaşık 9 bin 500 askerin bulunduğu hava indirme tümeni olan Süratli Kuvvetler Tümeni bünyesinde görev yaptığı belirtiliyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da durumundan haberdar olduğunu, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun gözaltındaki askerle irtibat halinde olduğunu belirtti.

Hessenschau televizyon programının internet sitesinde yer alan haberde gözaltına alınan askerin adli kontrol şartı getirilerek serbest bırakıldığı belirtildi.

Haberde yurtdışı çıkış yasağı getirilen askerin İstanbul’da karakola imza vermek zorunda olduğu ifade edildi.

Temmuz ayında da Türkiye’ye tatil için gelen Almanya vatandaşı Osman B. Facebook paylaşımları nedeniyle “örgüt propagandası”ndan gözaltına alınmıştı.


Türkiye’de bir Almanya vatandaşı daha gözaltına alındı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zonguldak'ta cezaevinde gıda zehirlenmesi
Sonraki Haber
Daha fazla sebze yemek iklim kriziyle mücadeleye katkı verebilir