Ana SayfaEkolojiİstanbul’da kuvvetli yağış bekleniyor

İstanbul’da kuvvetli yağış bekleniyor

HABER MERKEZİ – İstanbul’da akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji’nin tahminlerine göre İstanbul’da kuvvetli yağış (21-50 kg/m²) bekleniyor.

Açıklamada, “Bugün akşam saatlerine kadar Anadolu Yakası ve kuzey kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği” belirtildi.

Meteoroloji, kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de dün yaptığı açıklamada, kentte Perşembe gününe kadar 2 gün boyunca sağanağın etkili olacağını açıklamıştı.

Meydana gelebilecek olası su baskınlarına karşı gerekli tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, yurttaşlara uyarıda bulunulmuştu.

“Meteorolojik verilere göre, İstanbul’da perşembe gününe kadar aralıklarla sağanak yağmur riski bulunuyor. İBB, yağış nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldı. Vatandaşlar da ani yağmur ve su baskını riskine karşı uyarılıyor.”