Ana SayfaÇalışma Yaşamıİzmir Büyükşehir Belediyesi ile KESK arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile KESK arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

HABER MERKEZİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde belediyede yetkili olan KESK’e bağlı Tüm Bel Sen Sendikası arasında 5 bin 760 kamu emekçisini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile belediyeye bağlı bağlı ESHOT ve İZSU Genel Müdürlükleri’nde çalışan 5 bin 760 kamu emekçisinin üye olduğu KESK’e bağlı Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şubesi arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Belediye önünde yapılan imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Tüm Bel Sen Genel İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Anıl Kaçar, çok sayıda belediye işçisi ve lösemi hastası Öykü Arin Yazıcı’nın tedavi sürecinin başlamasının ardından sendikada çalışmasına ara veren babası Çağdaş Yazıcı da katıldı.

Sözleşme kapsamında personele 1 Mayıs’ta 750, Cumhuriyet Bayramı’nda 750 ve Kurban Bayramı’nda 100 lira olmak üzere 2 bin 500 lira tutarında 3 ikramiye ilave ödeme yapılacak.

Sözleşme ile yine en düşük memur maaşı 4 bin 200 TL’den 4 bin 500 TL’ye yükseldi.

Törende konuşan büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer, bu anlaşmanın tarihi bir adım olduğunu söyledi, örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekti.

“Örgütlü güç, güçtür. Örgütsüz güç, güç değildir. Bugünün sloganı ‘Ya Hep Beraber, Ya Hiçbirimiz’ diyebilmektir. Bugün bu sloganı hep birlikte söylemiş oldunuz. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Biz bütün İzmirlilere; ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam dedirtmeliyiz'”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir hasta tutuklu daha yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi: 'Hepimiz göçmeniz ırkçılığa geçit yok'