Ana SayfaGüncelKars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ifadeye çağrıldı

Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ifadeye çağrıldı

HABER MERKEZİ – Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, hakkında “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” iddiasıyla yeni bir dosya hazırlandığını belirterek ifadeye çağrıldığını duyurdu. Diğer eşbaşkan Şevin Alaca’nın İstanbul’daki evi ise polisler tarafından basılmıştı.

İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarını görevden alıp yerlerine kayyum atamasının ardından bugün de Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ifadeye çağrıldı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Bilgen, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nca avukatları aracılığıyla ifadeye çağrıldığını belirtti.

“Eğer Kars’a da kayyım atamayı düşünürlerse yıllardır şehri soymalarına göz yumulan isimleri tavsiye ederim. Hem bir bürokrat alacaklılarla uğraşmamış olur hem hırsızlar 900 personeli naylon ihalelerle falan meşgul etmeden cebini doğrudan doldurur!
“Hakkımda ‘silahlı örgüt kurmak ve yönetmek’ iddiasıyla yeni bir dosya hazırlığını duyuyor onlara da ‘kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak mutlaka’ parçasını armağan ediyorum!”

Şevin Alaca’nın evine de polis baskını

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da İstanbul’da bulunan evine polis baskın düzenlemişti.

Baskın sırasında Kars’ta bulunan Alaca, kardeşleriyle birlikte yaşadığı evin basıldığını ve baskının nedenini öğrenemediğini söylemişti.


Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın evine polis baskını

Diyarbakır, Mardin ve Van’a kayyum: Kim ne diyor, neler oluyor?

Previous post
Hong Kong: Twitter ve Facebook Çin'de yüzlerce hesabı kapattı
Next post
Evler satılamıyor: Konut satışları Temmuz'da yüzde 17,5 azaldı