Ana SayfaÇalışma YaşamıKayyum atanan Mardin’de işçi kıyımı: 150 çalışan işten atıldı, DİSK çağrı yaptı

Kayyum atanan Mardin’de işçi kıyımı: 150 çalışan işten atıldı, DİSK çağrı yaptı

HABER MERKEZİ – Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyumun 150 kişinin işine son verdiği bildirildi. Sayının artmasından endişe edilirken, DİSK işçilere “birlikte mücadele” çağrısında bulundu.

Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın kayyum olarak atandığı Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde belediyeye bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (MARSU) çalışan 150 personelin işine son verildiği bildirildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre işine son verilen personelin arasında önceki kayyum döneminde belediyede çalışmaya devam eden personel de var.

İşten çıkarılan işçilerin belediyede kayyum tarafından oluşturulan bir ekip tarafından belirlenen isimler olduğu ve başka listelerin de hazırlanmaya devam ettiği iddia ediliyor.

Konuya dair ajansa konuşan DİSK/Genel İş Mardin Şube Başkanı Rahmi Güneş, çıkarılan personel sayısının şu an 150 olduğunu ancak sayının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Belediyeye bağlı KENT AŞ’de de benzer şekilde bir uygulamaya gidilmek istendiği yönünde duyumlar aldıklarını kaydeden Güneş, işçilerin işten atılmasını kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Sendika olarak işçilerle birlikte olduklarını kaydeden Güneş, kayyum yönetiminin elini işçilerden çekmesini beklediklerini kaydetti.

Güneş, “İşçilerimiz sendikalarına gelsin birlikte ne yapabiliriz, gerekirse açıklamalar, gerekirse protesto eylemleri ile hukuki zeminde işçilerimizin haklarını birlikte savunmaya hazırız. Yol haritamızı birlikte belirleyelim” dedi.

Güneş, sendikalı olan ya da olmayan tüm işçilerle birlikte mücadele etmek için hazır olduklarını da söyledi.

Türk, nedenleri sıralamıştı

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri, kayyum atamalarını savunurken, sık sık “Şehit yakınlarını işten attılar” sözünü kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu iddiasına, yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk yanıt vermişti.

Türk, Mardin’de Erdoğan’ın iddia ettiği ailelerden sadece üç kişinin olduğunu ve bunların da nedenlerini tek tek sıralamıştı.

Türk, bir kişinin 31 Mart seçimlerinden bir gün önce, belediyenin hafta sonu tatilinde olduğu Cumartesi günü işe alındığını, birinin kayyumun görevinin sona erdiği Nisan ayının ilk haftası alındığını, bir diğerinin de usulsüzlük yaptığı için işten çıkarıldığını kaydetmişti.


İddialara yanıt: Ahmet Türk kendi dönemindeki faturaları tek tek açıkladı

Previous post
Başbakanlıktan istifa etmişti: İtalya'da hükümet kurma görevi Conte'ye verildi
Next post
Çanakkale'de orman yangını