Ana SayfaÇalışma YaşamıKESK’lilere biber gazı ve cop: Çok sayıda sendikacı gözaltına alındı

KESK’lilere biber gazı ve cop: Çok sayıda sendikacı gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Hükümet ile kamu sendikaları arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sırasında açıklama yapmak isteyen KESK’lilere müdahale eden polis, aralarında KESK MYK Üyesi İlhan Yiğit’in de olduğu çok sayıda sendikacıyı gözaltına aldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yönetici ve üyelerinin, Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) öncesi 4 ayrı koldan Ankara’ya başlattığı yürüyüş 1 Ağustos itibariyle sona erdi.

KESK’liler, 5 milyon 200 bine yakın memur ve memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği beşinci dönem TİS görüşmelerinin başladığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yakınlarında basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak açıklamaya izin vermeyen polis, biber gazı ve cop kullandı.

Polis, KESK MYK Üyesi İlhan Yiğit, Haber Sen Genel Sekreteri Burak Ustaoğlu, SES Kadın Sekreteri Selma Atabey, Tarım Orkan-Sen Başkanı Hamit Kurt’un da aralarında bulunduğu çok sayıda sendikacıyı gözaltına aldı.

Ardından KESK’liler sloganlar atarak, Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti.

İçeride Memur-Sen müdahalesi

Dışarıda polis müdahalesi olduğu sıralarda ise KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, TİS görüşmelerinin yapılacağı Çalışma Bakanlığı’ndaki salonda protesto eylemi yaptı.

Gürbüz, “Şu anda dışarıda KESK üyelerine polis saldırıyor. Biz buraya taleplerimizi ifade etmek için geldik, üyelerimiz de böyle. Buna izin verilmiyor. Bu masanın da ayıbıdır. En demokratik haktır, müdahaleye engel olunmalıydı” dedi.

Ardından Memur-Sen temsilcileri, “Açıklama yapacaksınız dışarıda yapın burası basın açıklaması yapılacak yer değil” dedi. Bunun üzerine ise salonda gerginlik yaşandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hollanda'da burka yasağı yürürlükte
Sonraki Haber
Ulaştırma Bakanı'ndan yeni havalimanı için 'şüpheleri doğrulayan' açıklama