Ana SayfaÇalışma YaşamıKHK’liler Ankara’da buluşuyor: ‘Şimdi haklarımızı arama vakti’

KHK’liler Ankara’da buluşuyor: ‘Şimdi haklarımızı arama vakti’

HABER MERKEZİ – OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerle işlerinden edilenler, 5-6 Ekim’de “Büyük KHK Buluşması” sloganıyla Ankara’da bir araya geliyor.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerinden edilenler Ankara’da buluşuyor.

KHK’liler Platformu tarafından düzenlenecek olan etkinlik, 5-6 Ekim tarihlerinde “Büyük KHK Buluşması” sloganıyla Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşecek.

Dayanışma kapsamında yapılacak buluşmada, sergiler, kermesler düzenlenerek, KHK’ye karşı nasıl mücadele yürütülmesi gerektiği konusunda tartışmalar yürütülecek.

‘KHK’liler suskunluklarını bozuyor’

Bu buluşmaya dair konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, binlerce insanın ihraç edildiği bir dönemin yaşandığını hatırlattı ve KHK’lilerin sadece işlerinden edilmekle kalmadığını birçok haklarının ellerinden alındığını da söyledi.

Gergerlioğlu, “Anayasa’nın vatandaşa sunduğu tüm vatandaşlık haklarından mahrum edildiler. Sivil bir ölüm yaşatıldı KHK’lilere ve imha edilmeye çalışıldılar. Psikolojik olarak bir dışlama yaşadılar” dedi.

KHK’lilerin suskunluğunu artık bozmak istediklerini belirten Gergerlioğlu şöyle devam etti:

“Suskunlukla kazanılacak bir şeyin olmadığını görüyorlar ve haklarını arıyorlar. Bunu da ortak bir payda da yapmak istiyorlar. Her kesimden KHK’li ortak bir paydada buluşarak mağduriyetlere karşı kimlikler üstü bir reddiye geliştiriyorlar. Birçok şehirde KHK platformları oluşturdular, sosyal medya kampanyaları yapılıyor. Çünkü çok canı yanmış bir topluluk. Söyleyecekleri çok şeyleri var.”
“5-6 Ekim’de de büyük Türkiye buluşması yapılacak. Biz tüm kamuoyunu davet ediyoruz. İki gün boyunca toplantılar, çalışmalar, maddi, manevi, hukuki, sosyal her türlü dayanışma nasıl yapılabilir bunları konuşacağız. KHK’lilere karşı nasıl mücadele edeceğimizi konuşacağız. Çünkü mutlaka bir gün KHK’ler bitecek ama bu bizim gayretimizle olacak. Şimdi artık harekete geçme, haklarımızı arama vakti. Çok güzel bir toplantı olacak.”
Previous post
Gerekçe 'barışa suikast': FARC'tan silahlı mücadeleye dönüş açıklaması
Next post
KESK: Hakem Kurulu kararını kabul etmiyoruz, mücadele edeceğiz