Ana SayfaGüncelKüçükçekmece’deki çocuk istismarı: Fail erkeğe ‘indirimsiz’ 29 yıl hapis

Küçükçekmece’deki çocuk istismarı: Fail erkeğe ‘indirimsiz’ 29 yıl hapis

HABER MERKEZİ – İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde 5 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkeğin yargılandığı davada karar çıktı. Sanık 29 yıl hapis cezasına çarptırıldı, cezada ‘iyi hal indirimi’ uygulanmadı.

İstanbul Küçükçekmeye’ye bağlı olan Kanarya mahallesinde 22 Nisan’da cinsel istismara maruz bırakılan 5 yaşındaki bir kız çocuğu hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilmiş, fail erkek ise yakalanarak tutuklanmıştı.

İstismar vakasına ilişkin erkek hakkında 18 yıldan az olmamak üzere hapis cezası talebiyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

‘Gereken cezayı vermeyeceklerse cezalarını halk versin’

Duruşma öncesi mahkeme önünde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, yetkililerin istismara karşı yetersiz kaldığının ve var olan yasaların bile uygulanmadığının altını çizdi.

“Bu ülkede çocukların geleceği bu mu?” diyen Ataselim şunları söyledi:

“Gereken neyse cezalarını almalarını istiyoruz. Yetkililere sesleniyorum, kendi evlatları olsa acaba ne yaparlardı? Gereken cezayı vermeyeceklerse cezalarını halk versin!”

Cezada indirim uygulanmadı

Mahkeme heyeti, sanık Mohammad V.’yi “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 20 yıl, “Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Erkeğin cezasında ‘iyi hal indirimi’ de uygulanmadı.

Ne olmuştu?

Küçükçekmece’de istismarın duyulması üzerine mahallede yaşayanlarca yürüyüşler gerçekleştirmiş, çocukların istismardan korunması için devlet tarafından tedbirler alınması talep edilmişti.

İstismarın ardından çocuğun öldüğüne dair yalan haberler de dolaşıma sokulmuştu. Bu dezenformasyon ile olayın failinin Suriyeli olduğu, dört failin bir arada bu fiili işlediği iddiası ortaya atılmış ve olay Suriyelilere yönelik bir kışkırtmaya dönüşmüştü. Kışkırtma ‘idam isteriz’, ‘hadım isteriz’ kampanyası ile devam etmişti.

İstismara ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya dair gizlilik kararı verilmiş ve yayın yasağı getirilmişti.

Çocuğun beyanı, Çocuk İzlem Merkezi’nde bulunan uzman ve avukat eşliğinde alınmış, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aileye destek sağlanacağına dair açıklama yapmıştı.