Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Kutuplaşmaya karşı dayanışma’: Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş ve Dilek İmamoğlu buluştu

‘Kutuplaşmaya karşı dayanışma’: Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş ve Dilek İmamoğlu buluştu

HABER MERKEZİ – Selvi Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine Başak Demirtaş ile Dilek İmamoğlu bir araya geldi. Demirtaş, buluşmanın toplumdaki kamplaşma ve kutuplaşmaya karşı bir dayanışma olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile kardeşi Aygül Demirtaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun dün bir araya geldiği öğrenildi.

Buluşmanın Selvi Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine gerçekleştiği belirtildi.

Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek İmamoğlu, Başak Demirtaş’ın doğum günü dolaysıyla kendisine sürpriz pasta getirdi. İmamoğlu ayrıca Demirtaş’a fular hediye etti.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Başak Demirtaş, buluşmanın samimi bir ortamda gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu dayanışma buluşması bizim için anlamlı ve önemliydi” dedi ve ekledi:

“Biz kadınlar birbirimizi daha iyi anlayabiliyoruz. Bu tür dayanışmaların politik alanda da demokrasi için gerçekleşmesi gerekir.
“Ben bu dayanışmayı, haksız yere içeride tutulan bütün siyasi tutsaklar adına kabul ettim ve anlamlı bulduğumu ifade ettim.
“Toplumdaki kamplaşma ve kutuplaşmaların da bitmesi için bu türden dayanışmaları arttırmakta fayda görüyorum. Selvi Hanım ile Dilek Hanım’a bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Aygül Demirtaş ise buluşmaya dair şunları söyledi:

“Mesele sadece Selahattin Demirtaş değil. Binlerce tutuklu, on binlerce tutuksuz yargılanan insan var.
“Bu dayanışma tabii ki çok önemli. Bununla birlikte asıl sonuç alıcı olan, siyasi alanda yapılması gereken reformlar, parlamentoda yapılması gereken yasal değişikliklerdir.
“Tabii ki kadınlar olarak kendi aramızdaki dayanışmayı çok önemsiyor ve sürdürmek de istiyoruz. Umarım bu tür kıymetli dayanışmalar siyasette de yankısını bulur.
“Biz kadınlar olarak ayrımsız herkes için adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Ergin Çağlar'ın gözaltı süresi 2 gün uzatıldı
Sonraki Haber
İzmir'de kadın cinayeti: Zümrüt Er boşandığı erkeğin babası tarafından öldürüldü