Ana SayfaEkolojiManisa’da JES karşıtı nöbet eylemine jandarma müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

Manisa’da JES karşıtı nöbet eylemine jandarma müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

HABER MERKEZİ – Manisa Salihli’de kurulmak istenen JES’e karşı yapılan nöbet eylemine müdahale eden jandarma çok sayıda kişiyi gözaltına aldı, alandaki çadırları söktü.

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Hacıbektaşlı Mahallesi’nde SANKO şirketi tarafından yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santrali’ne (JES) karşı yurttaşlar tarafından başlatılan nöbet eylemi 2 Ocak’tan bu yana sürüyor.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre SANKO şirketine ait 3 TIR’ın şantiyeye girdiğini belirten köylüler, bu hafta 45 TIR’ın daha şantiye alanına gireceğini söyledi.

İnşaat yoluna konteynır ve çadır kurarak gece gündüz nöbet tutan yurttaşlar, üç gündür firma çalışanlarının inşaatı süren JES alanına girmelerini de engelleniyor.

Bunun üzerine bugün direniş alanına gelen jandarma, yurttaşların yolu açmalarını aksi taktirde müdahale edeceklerini söyledi.

Yurttaşlar ise ise açtıkları davanın devam ettiğini bu nedenle de inşaata izin vermeyeceklerini bildirdi.

Bunun üzerine yurttaşlar ve Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Burada konuşan avukat Seçil Ege Değerli, kurulmak istenen JES’lerin hukuksuz olduğunu belirterek,”Burada halkın kendi haklarını savunmasına ilişkin yapılan her müdahale hukuksuzdur yasa dışıdır. JES yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Jandarma ekipleri, açıklamanın ardından kitleye müdahale ederek avukat Değerli’nin de aralarında olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Jandarmanın alandaki çadırları da söktüğü belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Lavrov: Suriye ordusunun İdlib operasyonu Türkiye ile anlaşmayı ihlal etmiyor
Sonraki Haber
"Davutoğlu açıkla; 7 Haziran-1 Kasım arasında biz neden öldürüldük?"