Ana SayfaEkolojiMarmara Adası’nda orman yangını: Üç ev yandı, 100 hayvan öldü

Marmara Adası’nda orman yangını: Üç ev yandı, 100 hayvan öldü

HABER MERKEZİ – Marmara Adası’nda dün başlayan ve 80 hektar alanda etkili olan orman yangını 10 saat sonra kontrol altına alınırken, üç ev yandı, 100 civarında hayvan yaşamını yitirdi.

Balıkesir’in Marmara ilçesi Mestanağa bölgesindeki ormanlık alanda dün saat 14.00 sıralarında başlayan yangının yaklaşık 10 saat sonra kontrol altına alındığı bildirildi.

NTV’den Merih Ak’ın aktardığına göre bölgede bulunan ekipler, yangının yeniden başlama riskine karşı nöbet tutarken, soğutma çalışmaları ise sürüyor.

Yangının 80 hektar alanda etkili olduğu belirtildi.

Üç evin yandığı bölgede en az 100 hayvanın yaşamını yitirdiği aktarıldı.

60 ev tahliye edilirken, 30 kişi de dumandan etkilendi.

Yangınla ilgili açıklama yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, şunları dile getirdi:

“Dumandan etkilenen 30 hastamız oldu, ağır vakamız yok, hepsi tedavi görüp hastaneden ayrıldı. 100 civarında telef olan hayvanımız var.
“Neden çıktığıyla ilgili bir takım bilgiler var ama henüz sonuçlanmış değil. Çok zor koşullarda iyi bir şey başardık, bütün gece buradayız.
“50 civarında aracımız burada kalacak, soğutma çalışmaları devam edecek. Beklenmedik bir durumda tüm gücümüzle müdahale edeceğiz.”

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ise “Üç tane ev tamamen yandı, ciddi anlamda hayvan telef oldu. Ahır dediğimiz bölümlerin büyük bir kısmı yandı. Yangında herhangi bir yaralanma veya ölümcül bir kaybımız yok” dedi.




Önceki Haber
Türk-İş ile hükümet anlaştı: Kamu işçisine yüzde 8+4 zam
Sonraki Haber
Hindistan'da sel: Yaklaşık 200 kişi öldü, yüz binlerce kişi tahliye edildi