Ana SayfaEğitimMEB: Bağış isteyen devlet okulları hakkında soruşturma başlatıldı

MEB: Bağış isteyen devlet okulları hakkında soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – MEB bazı devlet okullarında özel sınıflar oluşturularak velilerden para talep edildiği iddialarına yönelik inceleme ve soruşturma başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) medyada “devlet okulunda özel sınıf ayrımcılığı” başlıklı haberlerde yer alan “özel sınıf oluşturularak velilerden para talep edildiği” iddialarını ve bu konuda MEB’e ulaşan bildirimleri “ihbar” kabul ederek  inceleme ve soruşturma başlattı.

Öte yandan, “Okula kayıt, seviye/özel grup sınıfları, yabancı dil özel sınıflarının oluşturulması, proje okulu, öğretmen seçimi, teknolojik/fiziki olanaklar” gibi çeşitli hususlar gerekçe gösterilerek velilerden “bağış” adı altında veya farklı yollarla ücret talep edildiğine ilişkin haberler ve gelen şikayetlerle ilgili de inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Bakanlık ayrıca Anayasa’nın 42’nci maddesine göre eğitim öğretim faaliyetlerinin ücretsiz olduğu, hiç kimsenin bu haktan yoksun bırakılamayacağı, eğitim öğretim faaliyetlerinin eğitimde fırsat eşitliği ilkesi gözetilerek yapılacağına ilişkin, öğrenci ve velilerin okul yönetimlerince bilgilendirilmesini sağlayacak.

Okullara kayıtlarda “bağış” adı altında velilerden para istendiği belirtiliyor.

Bağış isteyen okul yönetimleri devletin ödenek vermemesini gerekçe olarak öne sürüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sanatçılardan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin taşınmasına karşı kampanya
Sonraki Haber
Üç kentte ev baskınları: Onlarca HDP'li gözaltına alındı