Ana SayfaGüncelMersin ve Aydın’da kayyum protestolarına yasak, CHP’den tepki

Mersin ve Aydın’da kayyum protestolarına yasak, CHP’den tepki

HABER MERKEZİ – Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasıyla toplantı ve gösteri yürüyüşleri Mersin’de 10 gün, Aydın’da ise 1 ay süreyle yasaklandı. Yasak kararına CHP “Kayyum gasptır, bu karara tepki demokratik haktır” sözleriyle tepki gösterdi.

Mersin ve Aydın’da kayyum protestolarına yönelik yasaklar getirildi.

Mersin’de oturma eylemi, gösteri yürüyüşü, açlık grevi, çadır kurma, stant açma gibi etkinlikler 10 gün süreyle yasaklandı.

Karara “kamu esenliğinin ve genel asayişin devamının sağlanması”, “suç işlenmesinin önlenmesi” ve “vatandaşların can ve mal güvenliklerinin korunması” gerekçe gösterildi.

Aydın’da da Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili toplantı ve gösteri yürüyüşleri 1 ay süreyle yasaklandı.

Valiliğin bu kararına CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Valiliğin yasak kararının derhal kaldırılmasını talep eden Tezcan, kayyum atamalarının “milletin iradesinin gaspı” olduğunu vuguladı.

Tezcan, “Seçimle gelen seçimle gider ancak alınan bu kararla saray eliyle sandığa darbe yapılmıştır. Bu karar hukuki değil, siyasidir” dedi ve bu karara tepki gösterilmesinin demokratik bir hak olduğunu belirtti.

“Protesto hakkı demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşleri anayasal güvence altına alınmıştır. Aydın Valisi, vatandaşların demokratik tepkisini yasaklamak yerine toplantının güvenli bir biçimde yapılabilmesi için gerekli tedbirleri almalıdır. Bu yasak derhal kaldırılmadır. Milletimizin seçme ve seçilme hakkına, dün olduğu gibi bugün de sahip çıkmaya devam edeceğiz.”
Previous post
OHAL Komisyonu 126 bin başvurudan 77 binini reddetti
Next post
İki seçim arası 2 bin 500 kişi alınmıştı: Bin 244 kişinin işine son verildi