Ana SayfaToplumsal CinsiyetMetrobüs’te bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan Fatih Özdemir ilk duruşmada tahliye edildi

Metrobüs’te bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan Fatih Özdemir ilk duruşmada tahliye edildi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da metrobüste bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakmaktan tutuklanan erkek, yapılan ilk duruşmada tahliye edildi.

İstanbul’da Avcılar istikametine giden bir metrobüste 23 Nisan’da Fatih Özdemir isimli erkek, bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakmıştı.

Cinsel saldırıya maruz bırakılan kadın, Özdemir’i videoya çekip “Ben susmayacağım, sen utanacaksın” diyerek sosyal medyada paylaşarak ifşa etmiş, gözaltına alınan erkek tutuklanmıştı.

Özdemir’in yargılandığı davanın ilk duruşması Küçükçekmece 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya görülen sanık Özdemir ile saldırıya maruz bırakılan kadın ve avukatları katıldı.

Özdemir’e ait pantolon üzerindeki lekenin ne olduğunun, kime ait olduğunun, gerekli inceleme ve mukayeselerin yapılmasına ilişkin hazırlanan Adli Tıp Kurumu (ATK) raporu mahkemeye ulaştı.

Raporda, pantolon üzerinde 6 leke görüldüğü, bunlardan birinin sperm hücresi olduğu tespit edildiği belirtildi.

Kadının avukatı Seher Eriş, ATK raporunda sperm lekesine ulaşıldığı belirtildiğini, müvekkili ve sanığın beyanları dikkate alındığında suçun işlendiğinin görüldüğünü belirterek, “Sanığın üst hadden cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Özdemir’in avukatı Gülcan Karayel ise müvekkilinin haksız yere tutuklu olduğunu söylerken, sanık da suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Mahkeme, sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Previous post
Samsun'da sel: İki kişi hayatını kaybetti
Next post
Diyarbakır'da gözaltında tutulanlar açlık grevine başladı