Ana SayfaGüncelMuş’ta 15 gün süreyle eylem ve etkinlikler yasaklandı

Muş’ta 15 gün süreyle eylem ve etkinlikler yasaklandı

HABER MERKEZİ – Muş’ta 4 Eylül’e kadar toplantı, gösteri, yürüyüş, eylem, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma gibi tüm eylem ve etkinlikler yasaklandı.

Muş Valiliği, 15 gün boyunca toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, sosyal medya üzerinden eylem çağrısı yapıldığı iddia edilerek, “milli güvenlik, kamu düzeninin sağlanması, temel haklar ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının önlenmesi” gerekçesiyle kent genelinde toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, protesto, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma gibi tüm etkinliklerin yasaklandığı açıklandı.

Yasak kararı 21 Ağustos-4 Eylül arasında geçerli olacak.

Dört kentte de yasak

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevden alınmasının ardından Diyarbakır ve Adana’da 15 gün, Mardin’de ise 30 gün süreyle eylem ve etkinlikler yasaklanmıştı.

Van’da, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçe gösterilerek 21 Kasım 2016 tarihinde alınan eylem ve etkinlik yasağı 1000 günden fazladır devam ediyor.


Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine yine kayyum atandı

Milletvekili Sarısaç: Kayyum politikası sadece HDP’li belediyelerle sınırlı kalmaz

Diyarbakır, Mardin ve Van’a kayyum: Kim ne diyor, neler oluyor?