Ana SayfaGüncel‘Mutabakata’ karşın Çavuşoğlu’ndan operasyon mesajı

‘Mutabakata’ karşın Çavuşoğlu’ndan operasyon mesajı

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kuzey Suriye’ye yönelik operasyon tehditlerine devam etti. “Oyalamaya müsaade etmeyeceklerini” söyleyerek ABD’ye mesaj veren Çavuşoğlu, “Ne pahasına olursa olsun Fırat’ın doğusunu temizleyeceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat’ın doğusunda Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolünde olan bölgelere yönelik operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD ile geçtiğimiz günlerde varılan mutabakata karşın operasyon tehditlerini sürdüren Çavuşoğlu, “Ne pahasına olursa olsun Fırat’ın doğusunu temizleyeceğiz” dedi.

AA’nın haberine göre AKP Antalya Örgütü’nün düzenlediği bayramlaşma töreninde konuya dair açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı’nın ABD’ye mesaj da içeren açıklaması şöyle:

“Fırat’ın doğusuyla ilgili şunu söylüyoruz, ya birlikte temizleyeceğiz ya da Türkiye buraya girecek, buradan da o teröristleri temizleyecek. Nasıl Afrin’den temizlendiyse, nasıl Cerablus’tan DEAŞ’lılar temizlendiyse Fırat’ın doğusundan da YPG, PKK’yı temizleyeceğiz. Ne pahasına olursa olsun temizlenecektir.
“Burada kararlılığımızda hiçbir şekilde değişiklik yoktur. Amerika’nın da artık bizi Münbiç gibi oyalama sürecine girmesine de müsaade etmeyeceğiz. Bunu açık söylüyoruz, kendilerine de söyledik.”

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta sonunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna gireceğini söylemişti.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ise Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine operasyon düzenlemesini ‘kabul edilemez’ bulduklarını söylemiş ve tek taraflı saldırıları engelleyeceklerini beyan etmişti.

Karşılıklı restleşmelerle eş zamanlı süren ve üç gün devam eden görüşmelerin neticesinde ise iki ülke Suriye’nin kuzeyinde ‘barış koridoru’ oluşturmak üzere Ankara’da bir harekat merkezi kurmak için anlaşmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Lekima Tayfunu: Bir milyon kişinin tahliye edildiği Çin'de en az 28 kişi öldü
Sonraki Haber
Bayram tatilinin ilk iki gününde 24 kişi hayatını kaybetti