Ana SayfaCezaevleriÖcalan avukatlarıyla 2 ay sonra görüştü

Öcalan avukatlarıyla 2 ay sonra görüştü

HABER MERKEZİ – Abdullah Öcalan’ın avukatları Newroz Uysal ve Rezan Sarıca’nın, İmralı Cezaevi’ne giderek müvekkilleriyle bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi. Avukatların müvekkilleriyle görüşmelerine yaklaşık 2 aydır izin verilmiyordu.

Aylarca devam eden açlık grevleri ve ölüm oruçları sürerken açılan İmralı’nın kapıları, yaklaşık 2 aydır kapalıydı.

Asrın Hukuk Bürosu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada avukatlar Newroz Uysal ve Rezan Sarıca’nın bugün İmralı Cezaevi’ne giderek müvekkilleri PKK lideri Abdullah Öcalan’la bir görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Büromuz avukatlarından Av. Newroz Uysal ve Av. Rezan Sarıca bugün (07.082019) müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Kamuoyunun bilgisine sunarız…”

Görüşmenin içeriğine dair ise bir açıklama yapılmadı.

2 aydır görüş yoktu

İmralı Cezaevi

Öcalan, HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevleri sürerken avukatlarıyla 8 yıl aradan sonra ilk kez görüşebilmişti.

2 Mayıs’ta gerçekleşen görüşmeyi takip eden görüşmelerde Öcalan’ın çağrısı üzerine aylardır süren açlık grevleri ile ölüm oruçları sonlandırılmıştı.

Açlık grevi eylemleri sırasında ise sekiz tutuklu ve hükümlü “tecridin kaldırılması” talebiyle yaşamlarına son vermişti.

2 Mayıs’ı takiben 22 Mayıs, 12 Haziran ve 18 Haziran’da gerçekleşen avukat görüşlerinde “çözüm” mesajları veren Öcalan, ayrıca 5 Haziran’da bayram vesilesi ile yaptığı aile görüşünde, ileriki zamanda görüşmelerin devam edip etmeyeceğine dair şu açıklamayı yapmıştı:

“Ne görüşme kanallarının tamamen açıldığını söyleyebilirim ne de kapandığını söyleyebilirim. Biraz beklemek gerek. Eğer ki bu kanallar tamamen açılırsa herkes için iyi bir şeydir. Ancak tamamen kapanırsa herkes için yıkım getirecektir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Temmuz ayında erkekler en az 31 kadını öldürdü
Sonraki Haber
‘Güvenli bölge’ görüşmeleri: Türkiye ile ABD ortak harekat merkezi kuracak