Ana SayfaGüncelÖcalan ve üç tutuklunun ailelerinin İmralı başvurusuna ret

Öcalan ve üç tutuklunun ailelerinin İmralı başvurusuna ret

HABER MERKEZİ – İmralı’da tutulan Abdullah Öcalan ve diğer üç tutuklunun ailelerinin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları görüşme başvurusu reddedildi.

İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve vasisi Mazlum Dinç’in, avukatları aracılığıyla Pazartesi günü Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı görüşme başvurusu reddedildi.

İmralı’da bulunan diğer tutuklular Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Emin Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Meliha Çetin ile kızı Eylem Çetin’in de avukatları aracılığıyla yapılan görüşme başvurusu reddedildi.

Yıllar sonra iki görüşme

Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş İmralı’ya “sekreterya” olarak gittikleri tarih olan 15 Mart 2015’ten, Hamili Yıldırım da İmralı’ya götürüldüğü 15 Temmuz 2015’ten bu yana aileleriyle yine bir bayram görüşü vesilesiyle ilk defa 5 Haziran’da ardından da yine bayram nedeniyle 12 Ağustos’ta görüşmüştü.

Öcalan’la görüşmeler

Öcalan, HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevleri sürerken avukatlarıyla 8 yıl aradan sonra ilk kez görüşebilmişti.

2 Mayıs’ta gerçekleşen görüşmeyi takip eden görüşmelerde Öcalan’ın çağrısı üzerine aylardır süren açlık grevleri ile ölüm oruçları sonlandırılmıştı.

Öcalan 2 Mayıs’ı takiben 22 Mayıs, 12 Haziran ve 18 Haziran’da gerçekleşen avukat görüşlerinde “çözüm” mesajları veremişti.

Ancak 23 Haziran seçiminin ardından görüşmeler yine askıya alınmıştı. Ne avukatlar ne de aile yaklaşık 2 aydır İmralı’ya gidemiyordu.

Son olarak Öcalan’ın avukatları Newroz Uysal ve Rezan Sarıca’nın, İmralı Cezaevi’ne giderek müvekkilleriyle bir görüşme gerçekleştirdiği 7 Ağustos’ta kamuoyuna duyurulmuştu.

Previous post
'Algı operasyonuna katkı sunuyor': BirGün gazetesine dava
Next post
Ege Denizi'nde 4.4 büyüklüğünde deprem