Ana SayfaGüncelRTÜK’ün internet yönetmeliğinin iptali istemiyle dava

RTÜK’ün internet yönetmeliğinin iptali istemiyle dava

HABER MERKEZİ – Ankara Barosu, RTÜK’ün internetten yayın yapan televizyon ve radyo yayınlarına geniş denetim ve sansür yetkisi getiren yönetmeliğinin iptali için dava açtı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) yeni internet yayını düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

24 maddeden oluşan yönetmelikte, internet üzerinden radyo ve televizyon yayını yapan kuruluşlar ile izleyicinin istediği içeriği istediği zaman izleyebildiği Netflix gibi platformlarla ilgili düzenlemeleri içeriyor.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de konuyla ilgili, “Hem özgürlükleri yaşayacak hem de aile ve çocukları korumak adına milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacağız. Kimsenin endişesi olmasın” demişti.

Ankara Barosu, söz konusu yönetmeliğinin iptali istemiyle dava açtı.

Barodan yapılan açıklamada, yönetmeliğin Anayasa’ya aykırılığı iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) itiraz yoluna başvurulması talebiyle Danıştay’a dava açıldığı belirtildi.

Açıklamada, ifade özgürlüğünün doğrudan ihlal edildiği belirtilerek şunlar ifade edildi:

“Söz konusu Yönetmelik ile getirilen düzenlemenin ifade, haber alma ve verme özgürlüğüne doğrudan müdahale oluşturması, bireylerin tercih hakkının önüne geçerek otokontrolün kamunun denetimine aktarılması hususlarına vurgu yapılarak hukuka aykırı düzenlemenin iptali talep edilmiştir.”

İnternetten yayınlar artık RTÜK denetiminde: Netflix ve türevlerine engelleme gelebilir

RTÜK üyesi Faruk Bildirici değerlendirdi: ‘İnternet düzenlemesi’ hangi yayınları kapsıyor?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye'de 2018’deki orman alan kaybı 35 bin hektarı aştı
Sonraki Haber
HDP: Yeni bir sürecin başındayız