Ana SayfaÇalışma YaşamıSES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Recep Oruç ihraç edildi

SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Recep Oruç ihraç edildi

HABER MERKEZİ – Katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle hakkında açılan davada beraat eden SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Recep Oruç, KHK’nin geçici bir maddesi gerekçe gösterilerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın onayı ile ihraç edildi.

Türkiye’nin Afrin kentine yönelik 20 Ocak 2018’de başlattığı askeri harekata ilişkin Diyarbakır’daki siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları tarafından yapılan ortak açıklamaya katılan isimlerden biri olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı olan psikolog Recep Oruç, gözaltına alınıp görevinden uzaklaştırılmıştı.

Soruşturma sonucu Oruç hakkında “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Dava sonucunda söz konusu suçlamalarla ilgili somut delil bulunamadığı için Oruç hakkında beraat kararı verildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre kararın ardından görevine dönmeyi bekleyen Oruç’un hakkında bu kez ise Sağlık Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından soruşturma başlatıldı.

7145 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 26’ncı maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 35’inci maddesinin b fıkrasının dokuzuncu bendindeki, “657 sayılı kanuna ve diğer mevzuata tabi her türlü kadro, pozisyon ve statüde (işçi dahil) istihdam edilen personel, ilgili kurum veya kuruluşun en üst yöneticisi başkanlığında bağlı, ilgili veya ilişkili olunan bakan tarafından oluşturulan kurulun teklifi üzerine ilgili bakan onayı ile kamu görevinden çıkarılır” hükmünü belirten Disiplin Kurulu, yapılan değerlendirme sonucu Oruç’un görevden çıkarılması yönündeki talebi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın onayına sundu.

Bakan Koca da 26 Temmuz tarihli onay ile psikolog Oruç’un kamu görevinden ihraç edilmesine karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Güvenli bölge' görüşmeleri: Taraflar ve arabulucu ABD ne diyor, son durum ne?
Sonraki Haber
Ayşe Karaman'ın şüpheli ölümü: 'Haberler asılsız, bu bir kadın cinayeti'