Ana SayfaGüncelSoylu ‘kayyum hediyelerine’ dair konuştu: Hediye almadım, bizim abartılı masrafımız olmaz

Soylu ‘kayyum hediyelerine’ dair konuştu: Hediye almadım, bizim abartılı masrafımız olmaz

HABER MERKEZİ – Mardin’de kayyumun kendisine binlerce liralık hediyeler verdiğine ilişkin ortaya çıkan belgelere dair konuşan İçişleri Bakanı Soylu, böyle bir hediye almadığını savunarak, “Biz mütevazı insanlarız. Bizim öyle abartılı masrafımız olmaz. Bunun araştırılması için talimat verdim” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine bir kez daha kayyum atanması sonrası, kayyumların daha önce yaptıkları ve belgelenen harcamalar gündemde.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Vergilerle gelen parayı halka değil Kandil’e gönderenlere seyirci kalamayız” açıklamasında bulunurken, HDP ise bunun doğru olmadığını belirterek, kayyumların yolsuzluk yaptıklarını açıklamıştı.

Mardin Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li bakanlara gümüşçüden 600 bin liralık hediye aldığı da belgelenmişti.


“Yolsuzlukların belgeleri ortada”


Kendisine kayyum tarafından alınan hediyelerin faturası ortaya çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hürriyet’ten Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı.

Böyle bir hediye almadığını ileri süren Soylu, “Belediyeden aldığım hiçbir hediye falan yok… Mardin Belediyesi’nin tek bir etkinliğine katıldım, o da bir iftar davetiydi” dedi.

Hediyenin faturasına dair ise ‘abartılı bir masrafları olmadığını’ söyledi.

“Bir bakan, bir şehre gittiğinde masraflar onun adına yazılır. Sadece benim için değil bütün devlet büyükleri için geçerlidir bu kural… Ama bu masraflar öyle abartılı olmaz. Araba kiralama, konaklama türü masraflar… Biz mütevazı insanlarız. Bizim öyle abartılı masrafımız olmaz.”

‘Ben hediye falan almadım’

Hakan’ın, faturanın Mardin’de bir gümüşçüye ait olduğunu ve yaklaşık 40 bin liralık olduğunu söylemesi üzerine ise Soylu şu yanıtı verdi:

“Benim böyle bir hediye almam asla söz konusu değil… O konunun araştırılması için denetleme talimatı verdim… Neymiş bakalım o fatura! Benim bildiğim tek bir şey var: Ben hediye falan almadım. Almam… Allah muhafaza asla böyle bir şey söz konusu değil…”

‘Teftiş başlatıldı’

Soylu, Ahmet Hakan’ın “Sizin adınıza fatura kestiren kayyum mudur?” sorusu üzerine, bu konu hakkında teftiş başlattığını belirterek cevap verdi.

“Onun araştırılması için talimat verdim. Özellikle Mardin Belediyesi’yle ilgili… Özel bir teftiş çıkardım. Adımlarımızı ölçülü atmak zorundayız. Eksikliğimiz devleti ve milleti incitir. Görevimiz hata kabul etmez. Kimsenin ağzını sulandıramayız.”

Bakan Soylu, gümüşçüde çekilmiş fotoğraflarının sosyal medya üzerinden paylaşılmasına dair ise şunları söyledi:

“Bu tam bir ahlaksızlık, alçaklık… Biz orada esnaf ziyaretleri yapıyoruz… Esnaf bize tespih gösteriyor. “Bakın bizim böyle tespihlerimiz var” diye… Almışlar bu fotoğrafı, kullanıyorlar. Bu şu demek: Demek fena acıtmışız. Kaşıyıp duruyorlar. Kaşısınlar bakalım.”

Mardin kayyumundan ‘hediye’ açıklaması

#SuçBudur diyen HDP soruyor: 2 yılda ne kadar kadayıf yiyebilirsiniz?