Ana SayfaCezaevleriTrans tutuklu Esra Arıkan açlık grevinde

Trans tutuklu Esra Arıkan açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Trans kadın tutuklu Esra Arıkan, hastaneye sevki engellendiği ve talepleri cezaevi idaresi tarafından reddedildiği için açlık grevine başladı.

İstanbul Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan trans kadın Esra Arıkan, idrar yollarındaki sıkıntının tedavisi için cinsiyet uyum ameliyatı olduğu Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkini istedi ancak cezaevi idaresi sevki gerçekleştirmedi.

Bunun üzerine Esra, 29 Temmuz’da açlık grevine başladı ve doktoruna ulaşıncaya kadar eylemini sürdüreceğini belirtti.

Vasisi Merve Arkun, Esra’nın cezaevi yönetimi tarafından maruz bırakıldığı ayrımcı süreci kaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Esra’nın öncelikli talebi Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastenesi’ne sevk olabilmek. Daha önce de ameliyat sonrasında bir sıkıntı yaşamıştı. Doktoru, Esra’nın yaşayacağı herhangi bir sağlık probleminde doğrudan kendisine getirilmesini başka bir hastaneye sevk edilmemesi gerektiğini belirtmişti. Hapishane idaresine de bu doğrultuda bir bilgilendirme yapmıştı.
“Ancak Esra 2 aya yakındır yaşadığı sıkıntı nedeniyle Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmek istese de sevki bir türlü yapılmıyor. En son bu hafta başı açlık grevine başlayacağını söyleyince hapishane yönetimi bu kez hastaneye sevk etti ama Esra’nın doktoruna değil başka bir hastaneye.
“Durum böyle olunca Esra da açlık grevine başladı. Bu hafta başında avukatı, kendisi ile görüştü. Görüş sonrası hapishane müdürü ile de görüştü. Müdür ‘gerekenin yapılacağını’ söyledi. Umuyoruz ki yakın zamanda kendi doktoruna sevki verilir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
92 ilaç geri ödeme listesine alındı
Sonraki Haber
Vedat Ekinci'nin dosyasına gizlilik kararı: 'Mermi çekirdeği de kayıp'