Ana SayfaÇalışma YaşamıTürk-İş ile hükümet anlaştı: Kamu işçisine yüzde 8+4 zam

Türk-İş ile hükümet anlaştı: Kamu işçisine yüzde 8+4 zam

HABER MERKEZİ – 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlandı. Buna göre işçilere bu yıl için yüzde 8+4, 2020 için yüzde 3+3 ve enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Yaklaşık 200 bin kamu işçisini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmeleri’nde hükümet ile Türk-İş arasında yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldı.

2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi ile ücreti 3 bin 500 liranın altında olan işçiye 150 lira iyileştirme yapılacak.

Tüm işçilere ise bu yıl ilk altı ayı için yüzde 8, ikinci altı ayı için yüzde 4, 2020’nin ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 3’er ve enflasyon farkı oranında zam yapılacağı kararlaştırıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk müzakere sürecinin son derece demokratik, ortak akıl ve istişare kültürüne uygun yürütüldüğünü söyledi.

Selçuk, sözlerinin devamında özetle şöyle konuştu:

“Çerçeve Protokol kapsamında, brüt 3 bin 500 liranın altında ücret alan kamu işçilerimizin maaşlarına, brüt ücret 3 bin 500 lirayı aşmayacak şekilde 150 lira iyileştirme yapıyoruz.
“Ücret zammı oranlarına gelince; yaptığımız görüşmeler neticesinde kamu işçilerimizin ücretlerine 2019’un ilk altı ayında yüzde 8 oranında, ikinci altı ayında yüzde 4 oranında zam yapılması konusunda uzlaştık.
“2020 yılı için ise ilk altı ayda yüzde 3 oranında ve ikinci altı ayda yüzde 3 oranında ücret artışı gerçekleştireceğiz. Üzerinde uzlaştığımız bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa, kamu işçilerimiz enflasyon farkını da almaya devam edecekler.”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise Bakan Selçuk’un söylenmesi gereken her şeyi söylediğini ifade ederek, “Benim söyleyecek bir şeyim yok. Hayırlısı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından, 130 bin kamu işçisinin 2019-2020 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını içeren 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü taraflarca imzalandı.

Türk-İş’in talebi neydi?

Türk-İş, en düşük ücretlerin 3 bin 500 liraya yükseltilmesi, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah talep etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Marmara Adası'nda yangın: İki ev yandı, alevler yerleşim yerine sıçradı
Sonraki Haber
Marmara Adası'nda orman yangını: Üç ev yandı, 100 hayvan öldü