Ana SayfaCezaevleriTutuklu Şeyhdavut Başkan sevke karşı 26 gündür açlık grevinde

Tutuklu Şeyhdavut Başkan sevke karşı 26 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Bünyan 2 No’lu Cezaevi’nden sağlık muayenesine götürülme gerekçesiyle başka bir cezaevine sevk edilen tutuklu Şeyhdavut Başkan, eski yerine dönmek için 26 gündür açlık grevinde.

Şeyhdavut Başkan isimli tutuklu, geçtiğimiz aylarda tecridi protesto etmek için başlatılan ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı ile sonlandırılan açlık grevi eyleminin ardından tutulduğu Kayseri’deki Bünyan 2 No’lu Cezaevi’nden sağlık muayenesine götürülme gerekçesiyle Bünyan 1 No’lu Cezaevi’ne sevk edildi.

Ailesiyle yaptığı görüşmelerde sevkinin önceki cezaevine yapılmaması halinde yeniden açlık grevine başlayacağını bildirmesi üzerine baba Şeyhmus Başkan, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’ne hukuki yardım talebiyle başvurdu.

Bulunduğu cezaevine dönmek için savcılığa verdiği dilekçenin kabul edilmemesi üzerine Başkan, 9 Temmuz’da açlık grevi eylemine başladı.

Şeyhmus Başkan açlık grevi eyleminde 26’ncı gününe girdi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan baba Şeyhmus Başkan, çocuğunun talepleri kabul edilmediği için açlık grevine girdiğini ve 26 gündür eylemini sürdürdüğünü belirterek, “Dünkü telefon görüşmesinde oğlum, talebinin kabul edilmemesi durumunda ölüm orucuna gireceğini söyledi” dedi.

Çocuğuyla şu ana kadar hiçbir avukatın görüşme gerçekleştirmediğini söyleyen baba Başkan, “HDP milletvekilleriyle görüşüyorum, yardımcı olmalarını istiyorum, ancak şu ana kadar hiç kimse oğlumla görüşme gerçekleştirmedi” diye konuştu.

Bir heyetin cezaevinde oğluyla görüşmesini isteyen baba Başkan, “Kanunlara uyulsun istiyoruz. Bugün oğlumun başına bir şey gelirse bunun sorumlusu Adalet Bakanlığı ve duyarsız kalan insanlardır” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Vedat Ekinci'nin dosyasına gizlilik kararı: 'Mermi çekirdeği de kayıp'
Sonraki Haber
HDP'li Uca: Ezidilerin mücadelesine destek vermek hepimizin ortak görevi