Ana SayfaGüncelVan’ın ilçe belediyelerinde HDP’li sekiz meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı

Van’ın ilçe belediyelerinde HDP’li sekiz meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – Van’ın Edremit, Çaldıran ve Tuşba ilçe belediyelerinde HDP’li sekiz meclis üyesi görevlerinden uzaklaştırıldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilmiş ancak 31 Mart yerel seçimlerini kazanmış isimlere mazbatalarını vermeme kararı almıştı.

Bu karar sonrası HDP’nin farkla kazandığı Van’ın Edremit, Tuşba ve Çaldıran ilçeleri ile Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar ve Erzurum’un Tekman ilçesi, yine Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi belediyeleri ikinci parti olan AKP’ye geçmişti.

31 Mart seçimlerinde yüzde 50 oy oranıyla kazanan HDP’li Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Leyla Atsak, yüzde 53 oy oranıyla kazanan HDP’li Edremit Belediye Eşbaşkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ile yüzde 52.93 oy oranıyla kazanan HDP’li Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Yılmaz Berk’in mazbataları KHK ile ihraç edilmiş olmaları gerekçesiyle YSK tarafından AKP’li adaylar Şefik Ensari, İsmail Say, Salih Akman’a verilmişti.

Sekiz meclis üyesi görevlerinden uzaklaştırdı

Edremit, Çaldıran ve Tuşba ilçe belediyelerinde HDP’li sekiz meclis üyesi İçişleri Bakanlığı kararıyla görevlerinden uzaklaştırdı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre görevlerinden uzaklaştırılan isimler şöyle:

  • Savaş Encü, Sevinç Şeker ve Atiye Sen (Edremit Belediyesi Meclis üyeleri)
  • Pınar Demir, Necmettin Şahin, Hülye Darak ve Mehmet Sıddık Moraner (Çaldıran Belediyesi Meclis üyeleri)
  • Ercan Yılboğa (Tuşba Belediyesi Meclis üyesi)

Kentte geçtiğimiz günlerde yine HDP’li Çaldıran Belediye Eşbaşkanı Faruk Demir ve Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Medeni Özer görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Tatvan Belediyesi’nin HDP’li dokuz meclis üyesi de 20 Mayıs 2019 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alınmıştı.




Önceki Haber
Kaybedenlerin belleği – Elend Aydın
Sonraki Haber
Eski AKP'li vekil: İmamoğlu kayyum atanan illere gitse şık olur