Ana SayfaGüncelWes Anderson’dan yeni film: “The French Dispatch”

Wes Anderson’dan yeni film: “The French Dispatch”

HABER MERKEZİ – Köpek Adası, Çılgın Liseliler, Büyük Budapeşte Oteli gibi filmlerin yönetmeni Wes Anderson yeni filmi “The French Dispatch”da 1950’lerin Paris’inde bir Amerikan gazetesinde çalışan bir grup gazetecinin yaşadıklarını anlatacak.

Usta yönetmen Wes Anderson’un yeni film The French Dispatch’in 2020’de vizyona girmesi bekleniyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Tilda Swinton, Bill Murray, Frances McDormand, Kate Winslet, Willem Dafoe, Benicio del Toro, Mathieu Amalric, Adrien Brody gibi oyuncular var.

Anderson yeni filminde üç hikaye üzerinden 1950’lerin Paris’inde bir Amerikan gazetesinde çalışan bir grup gazetecinin yaşadıklarını anlatılıyor.

Film, Fransa’nın güneyindeki Angoulême bölgesinde çekildi.

Indiewire’dan aktaran Filmlowess’ın haberine göre Anderson film ile ilgili, şunları söyledi:

“The French Dispatch, açıklaması kolay bir hikâye değil. Amerikalı bir gazetecinin Fransa’da kendi dergisini yaratma süreciyle ilgili bir film.
“Bu gazetede istediği şeyi yazmak için savaşan bir gazetecinin portresi hakkında bir hikâye. Film, basın özgürlüğü hakkında bir film değil ama gazeteciler hakkında konuştuğunuzda gerçek dünyada neler olduğunu da konuşuyorsunuz.”

Rushmore (Çılgın Liseliler, 1998), The Grand Budapest Hotel (Büyük Budapeşte Oteli, 2014), Isle of Dogs (Köpek Adası, 2018) gibi filmlerin yönetmeni Anderson’un yeni filmi merakla bekleniyor.