Ana SayfaGüncelYAŞ kararları açıklandı

YAŞ kararları açıklandı

HABER MERKEZİ – YAŞ kararları açıklandı. Buna göre 40 albay, general ve amiralliğe terfi etti; 48 general ve amiral ise emekliye ayrıldı.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararlar açıklandı.

Açıklamayı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Kalın “40 albayın general ve amiralliğe terfi ettiğini, 13 general ve amiralin de bir üst rütbeye yükseltildiğini” söyledi.

Kalın 48 general ve amiralin ise emekliye ayrıldığını belirtirken, 30 Ağustos’tan itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri’nde halen 241 olan general ve amiral sayısının 233 olacağını vurguladı.

“313 albayın görev süreleri iki yıl süresince uzatılmıştır. Bir general yaş haddi nedeniyle, 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilmiş, halen 241 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2019 itibariyle 233 olacaktır.”
Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı (Twitter)

YAŞ kararlarına göre bazı terfiler şöyle:

  • 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce’nin “Apoletlerini sökeceğim” dediği 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel orgeneralliğe
  • Tümgeneral Kemal Yeni ve Sinan Yayla korgeneralliğe
  • Tuğgeneral Levent Ergün, Mustafa Oğuz, Ahmet Ercan Çorbacı tümgeneralliğe

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 3’üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal ile 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın 30 Ağustos itibarıyla kadrosuzluktan emekliye sevk edildi.




Önceki Haber
Ulaştırma Bakanı'ndan yeni havalimanı için 'şüpheleri doğrulayan' açıklama
Sonraki Haber
HDP’li Öcalan’dan binlerce tutukluya 'bayram mektubu'