Ana SayfaGüncelYerlerine kayyum atanan eşbaşkanlar büyükelçilerle görüştü

Yerlerine kayyum atanan eşbaşkanlar büyükelçilerle görüştü

HABER MERKEZİ – Yerlerine kayyum atanan Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediye eşbaşkanları, AB üyesi ülkeler ile İsviçre ve Norveç büyükelçilikleri temsilcileri ile bir araya geldi. Görüşmenin gündeminde kayyum atamaları yer aldı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevlerinden uzaklaştırılıp, yerlerine kayyum atanan Diyarbakır  Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ev sahipliğinde AB üyesi ülkeler ile İsviçre ve Norveç büyükelçiliklerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

HDP’den yapılan bu görüşmeye dair açıklama geldi.

Yapılan açıklamada Ankara’da gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren buluşmada, “kayyum darbesinin yerel ve bölgesel yansımalarına dair aktarımlarda bulunulduğu” belirtildi.

“Kayyum Darbesi ile görevden alınan eşbaşkanlar, bu darbeyi kabul etmeyeceklerini ve demokratik meşru mücadelenin yükseltilmesinin yanı sıra darbenin AİHM’e taşınacağını belirtti.
“Buluşmada, diplomatik misyon temsilcileri de sürece ilişkin kaygılarını paylaştı. İktidarın görevden alma işleminin geçici olduğuna ilişkin ifadelerinin karşılığının olup olmadığının sorgulandığı toplantıda, AB Delegasyonu, süreci yakından takip ettiklerini ve takipçisi olmaya devam edeceklerini bildirdi.”

Mezopotamya Ajansı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Britanya usulü darbe’: Parlamento askıya alınıyor, muhalefet tepkili
Sonraki Haber
Kampüs Cadıları'ndan yaz kampına çağrı